24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Konsert under Kulturnatta

Det blir gratiskonsert med klassisk musikk i Rødbanken fra Nordlysfestivalen under årets utgave av Kulturnatta.

Shooting AR b10 sw

Nordlysfestivalen har markert Kulturnatta på mange forskjellige måter de siste årene. Alt fra minifestival på Skansen til festlige samarbeid i nordbyen. I år har vi gått sammen med våre flotte samarbeidspartnere i Rødbanken for å gi dere en deilig dose klassisk musikk i deres flotte festsal.

Klokken 18.00 kan dere nemlig oppleve den internasjonalt anerkjente pianisten Alexander Raytchev i Rødbankens Festsal. Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

OBS: Merk at den tidligere annonserte konserten med Friederike Bischoff og Anders Melhus er erstattet med Alexander Raytchev.

Program:

“Storytelling by the Piano”

 1. Sergei Rachmaninov – Prelude in cis-moll
 2. Ludvig van Beetchoven – Mondschein Sonate
 3. Adagio
 4. Allegretto
 5. Presto
 6. Raytchev – The Game with the Dreams
 7. Phillip Glass – Glassworks
 8. Edvard Grieg – Nocturno og Zug der Zwerge
 9. Raytchev – Der Reisende
 10. Raytchev – Bin am Meer
 11. Claude Debussy – Arabesque og Clair de Lune
 12. Raytchev – Monolog
 13. Fredric Chopin – Scherzo Nr. 2 b-moll

Alexander Raytchev:
Alexander er født og oppvokst i en familie av kunstnere. Faren var komponist, moren skuespillerinne og bestemoren var maler. Raytchev ble naturlig nok fra tidlig alder inspirert av musikk og scenekunst som formet hans kunstneriske arbeid vi kjenner i dag. Faren ga ham tidlig tilgang til klassisk musikk og ga ham sine første komposisjonstimer. Men det var ikke bare klassisk musikk som gikk inn hos Alexander. Sammen med skolekamerater spilte den unge musikeren keyboard i flere band, og var inspirert av blant annet Metallica, Jean Michel Jare og Vangelis. Noe som gjorde at han lenge har jobbet med å kombinere klassisk musikk og pop i sin egen form.

Raytchev har studert klassisk pianomusikk ved University of Music and Theatre i Hannover, han er blitt kåret til "Årets musiker" i Bulgaria, han har gjort turneer i Japan, og han har spilt inn plate for det amerikanske selskapet "Music minus One" og er den første gjestesolisten i Bulgarian State Philharmonic.

I tillegg til konsertopptredener som pianist og komponist, jobber Alexander Raytchev også med bestillingsverk for teater og film. Samtidig er han en lidenskapelig komponist og pianolærer, hvor han viderebringer sine erfaringer til sine studenter.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk