24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Nå lanseres åtte nye konserter!

Jubileum, kabaretaften og stor familiekonsert på programmet!

Foto Tomas Lauvland Pettersen 2 redusert str

Allerede før sommeren lanserte Nordlysfestivalen den første konserten for 2024: Jaga Jazzist 30-årsjubileum. Blant konsertene som lanseres nå finner vi blant annet enda en jubilant, en jazzlegende og en avslutningskonsert for hele familien.

Det er Tromsø Storband som i 2024 feirer jubileum. I 20 år har storbandet spilt sammen, og flertallet av disse årene med konserter på nettopp Nordlysfestivalen. I anledning jubileet har storbandet invitert Randy Brecker tilbake til Tromsø. Trompetisten har spilt med blant andre Frank Sinatra, Blood Sweat & Tears, Bruce Springsteen, Paul Simon og Frank Zappa. Sist han gjestet Tromsø ble det fulle hus og lange køer utenfor inngangen.

- Randy er den mest innflytelsesrike musikeren, komponisten og pedagogen som har vært noensinne, sier leder for Tromsø Storband Fred Glesnes, som lover bursdagsfeiring i verdensklassen når Brecker igjen står på scenen i kulturhuset i februar.

Nordlysfestivalen har de siste årene satset mer på program for barn og unge, og i 2024 avsluttes festivalen med familiekonsert på Kulturhuset. Da kan små og store hoppe, danse og synge med til konsertversjonen av NRK-serien Sangfoni.

- Sangfoni er et fantastisk konsept, og konsertversjonen har gjort stor suksess både på Riksscenen og Festspillene i Bergen. Musikalsk leder John Vinge og bandet har dessuten fått med seg kor fra Tromsø kulturskole, så dette blir kjempebra, forteller festivalsjef Heidi Lekang.

Det blir også gjensyn med en av Hålogaland Teaters store musikalstjerner. Ida Holten Worsøe, kjent fra musikalene Chicago og Cabaret gjester festivalen med kabaretforestillingen Hjerter&Gift – et musikalsk trusselbrev. Det blir også urfremføring av Lasse Thoresens nye verk Fra naturens bok med fiolinist Sander Tingstad i spissen, og nypremiere på Ida Løken Valkeapääs konsertforestilling Haíresistil hvem gir du din sjel? om trolldomsprosessene i Finnmark.

I tillegg blir det som alltid daglige lunsjkonserter og Closing Time med musikkonservatoriet hver fredag og lørdag under festivalen

Vi lanserer flere konserter ut over høsten.
Dette er konsertene du kan sikre deg billetter til allerede nå:

Randy Brecker og Tromsø Storband
Fredag 2. februar kl. 21.00.
Hovedscenen, Tromsø Kulturhus

Randy Brecker er en levende legende, ikke bare innen jazzen, men som utøver på tvers av sjanger og uttrykk. I løpet av en lang karriere har han spilt med blant andre Frank Sinatra, Blood Sweat & Tears, Bruce Springsteen, Paul Simon, Frank Zappa og Billy Cobham. Sammen med broren Michael oppnådde han stor suksess med bandet The Brecker Brothers. Sist han gjestet Tromsø ble det fulle hus og lange køer utenfor inngangen. Nå har Tromsø Storband invitert han tilbake i forbindelse med bandets 20-årsjubileum. Velkommen til bursdagsfest i verdensklassen!
KJØP BILLETTER HER

Haíresis – til hvem gir du din sjel?
Mandag 29. januar kl. 21.00
SNN-scene, DRIV

Endelig kan Tromsø la seg trollbinde av Ida Løken Valkeapääs fantastiske konsertforestilling - velkommen til nypremiere! På 1600-tallet besto Finnmarks befolkning av rundt 3000 mennesker. I løpet av tre generasjoner ble nærmere hundre individer henrettet. En systematisk utrensning på bestilling fra kongen, gjennomført av staten og velsignet av kirken. Vi begir oss til Vardø og Paris, København og Kiberg, Ekkerøy og London. Hvem var de? Hvem er vi?
KJØP BILLETTER HER

Kommende stjerner
Lørdag 3. februar kl. 17.00
Festsalen, Rødbanken

Kulturskolen i Tromsø er en av Nordlysfestivalens nære og gode samarbeidspartnere. Hvert år står elever fra Kulturskolen på scenen under festivalen. Du kan blant annet møte dem på Kommende stjerner. I tillegg til talenter fra vår egen kulturskole, får vi møte vinnere fra Ungdommens Musikkmesterskap. Denne gangen får vi besøk av saxofonkvartetten Aqua D’or, Amanda Kvammen på sang, og Maxim Osadchuck fra Tromsø på cello.
KJØP BILLETTER HER

Arvvas
Torsdag 1. februar kl. 21.00
Verdensteatret

Kraftfull og dynamisk musikk i skjæringspunktet mellom joik og americana - rett fra hjertet! Med utgangspunkt i sitt siste album «Dás Dál» leverer bassisten og sangeren Steinar Raknes sammen med joikeren Sara Marielle Gaup Beaska nye låter som inneholder store kontraster, både musikalsk og tekstlig. Musikken til duoen veksler mellom lyriske, vakre stemninger til intense og rocka groover, og mellom humor og vemod. Sammen har de skapt et unikt musikalsk univers, levert rett fra hjertet.
KJØP BILLETTER HER

Frode Haltli: Avant Folk II
Onsdag 31. januar kl. 21.00
Verdensteatret

“Det er så vakkert at det nesten gjør vondt” skrev anmelder Johan Hauknes etter konserten på Moldejazz i 2021. Nå er de endelig i Tromsø! Frode Haltlis «Avant Folk II» er oppfølgeren til «Avant Folk» som kom i 2018. Haltli har samlet et stjernelag av innovative og kreative musikere, som strekker seg over forskjellige generasjoner og sjangere. Nå står de endelig på scenen under Nordlysfestivalen, klar til å gi oss en musikalsk opplevelse vi sent vil glemme.
KJØP BILLETTER HER

Fra naturens bok
Tirsdag 30. januar kl. 20.00
Verdensteatret

Velkommen til konsert med musikk i skjæringspunktet mellom klassisk, folkemusikk og improvisasjon! Sander Tingstad er klassisk fiolinist og folkemusiker, og i prosjektet Kunstmusikken & Folkesjela forener han folkemusikk og kunstmusikk på en unik og personlig måte. Hans debutalbum Opphav fra 2022 har fått strålende kritikker, og ble blant annet kåret til et av årets beste album i Klassekampen. På denne konserten har han med seg de fabelaktige musikerne Berit Opheim, Frode Haltli og Sebastiaan Molenaar.
KJØP BILLETTER HER

Hjerter&Gift – et musikalsk trusselbrev
Torsdag 1. februar kl. 18.00 og 20.30
Lillescenen, Tromsø Kulturhus

Det blir en kabaret-kveld i Brecht, Weill og Eislers ånd når Ida Holten Worsøe sammen med Kalle Moberg og Per Zanussi inviterer til teaterkonsert. Rått og forfriskende tolker Worsøe etterkrigstidens kabaretmusikk – med tekster av Bertolt Brecht/Elisabeth Hauptmann og musikalske perler av Kurt Weill og Hanns Eisler. Sangene er kjente for mange, men også mer ukjente verk skal få plass i dette makabre, humoristiske fantasiuniverset.
KJØP BILLETTER HER

SANGFONI
Lørdag 2. februar kl. 14.00
Hovedscenen, Tromsø Kulturhus

Vi avslutter årets Nordlysfestival med en konsertopplevelse som vil få både små og store til å hoppe, danse og synge med! Sangfoni er en norsk musikkbasert tv-serie produsert av NRK Super. Serien har oppnådd enorm popularitet både blant voksne og barn, og denne konsertversjonen har gjort stor suksess på blant annet Riksscenen og Festspillene i Bergen. Sammen med sitt eminente band tar musikals leder John Vinge de friske musikkarrangementene fra TV-serien inn på scenen. John har også vært så heldig å få med seg barnekor fra Tromsø kulturskole, så her blir det trøkk!
KJØP BILLETTER HERBilde: Ida Holten Worsøe i Hjerter&Gift - et musikalsk trusselbrev. Foto: Tomas Lauvland Pettersen

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk