24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Nordlysfestivalen fra A til Å

Programmet er komplett! Nå må du bare navigere riktig i vårt rike program. Kanskje denne A-Å-guiden kan gi inspirasjon?

Trio Brax 2 farge photo Car l Christian Lein Størmer

Trio Brax Foto: Carl Christian Lein Størmer

A – Allmennquiz! Ja! Festivalens rykende ferske prosjekt er Mikas Allmennquiztravanza, hvor «en helt vanlig quiz» med Norges kuleste quizvert får benytte Arktisk Filharmonis kammerorkester som husband. Det kan ikke bli mer unikt enn akkurat dette.
Billetter kjøpes her!

B – Brax. Trio Brax med Ola Aasdahl Rokkones, Julia Neher og Sergej Osadchuk spiller deilig og leken kammermusikk i Domkirka
Billetter kjøpes her!

C – Covid19. Vi kommer ikke unna at korona fortsatt preger samfunnet vårt. Vi har selvsagt et stort fokus på smittevern under vår festival. Det skal være trygt for alle å gå på konsert.
PS: Men alle arenaene vi benytter har begrenset kapasitet. Derfor begynner flere forestillinger nå å bli utsolgt.
Les vår smittevernveileder her!

D – Den rare tida – Vi lever som sagt i en rar tid. I mai 2020 fikk Nordlysfestivalen midler fra Samfunnsløftet til å lage tre forestillinger som beskriver hvordan vi opplevde det da Norge stengte ned. Du finner forestillingene «Den rare tida», «Det beste i oss» og «Mun dajan mii/Jeg snakker oss» i vårt program.
Billetter til "Den rare tida"
Billetter til "Det beste i oss"

Billetter til "Mun dajan mii/Jeg snakker oss"

E – Engegård. Ja, selveste Arvid Engegård kommer til festivalen for å fremføre leken sigøynermusikk med sin trio!
Billetter kjøper du her!

Side14 19 02 13 HÅVARD ARVID SVEIN42 1

F – Frivillig. Vi er helt avhengig av frivillige for å skape magien som trengs under Nordlysfestivalen. Det er fortsatt mulig å registrere seg på våre nettsider.
Meld deg som frivillig her!

G – Gratiskonserter. Alle lunsjkonsertene og Music in the Arctic Night på Hålogaland Teater er helt gratis. Det samme gjelder kunstutstillingene, og frokostkonserten på Nordnorsk Kunstmuseum. Følg med i programmet. Kanskje kommer det mer du kan oppleve helt uten å løfte lommeboka.

H – Hoff! Selveste Jan Gunnar Hoff kommer for å spille med sin trio på festivalen. Det skulle man nesten ikke tro siden hans egen festival Bodø Jazz Open starter samme dag.
Billetter kjøper du her!

I – ISÁK kommer til Nordlysfestivalen for å spille på Samenes Nasjonaldag. Den dagen skal vi markere med flere samiske innslag, slik at vi får feiret dagen på best mulig måte! OBS: Bare billetter igjen til ekstrakonserten - kjøp dem her!

J – Jakop Janssønn. Trommeslageren og komponisten har premiere på to forestillinger under festivalen. Først ut er «Nordnorsk Jazzensemble – Vippepunktet» hvor vi finner Moddi, Daniel Herskedal, Ragnhild Furebotten, Atle Nymo, Eirik Fjelde, Martin Högberg og Dag Okstad i bandet. I tillegg presenterer han Nordlysfestivalens offisielle avslutningskonsert «Mun Dajan Mii/Jeg snakker oss» 6. februar.
Billetter til Nordnorsk Jazzensemble - Vippepunktet

Billetter til Mun dajan mii/Jeg snakker oss

Vippepunktet foto Knut Aaserud

Nordnorsk Jazzensemble. Foto: Knut Åserud

K – Kunstutstillinger. Joda. Nordlysfestivalutstillingen er også på programmet i år, men i form av en byvandring, hvor kunstverkene er utstilt i butikkvinduer. I tillegg kan du oppleve multimediautstillingen MyArcticLife på The Edge. Alt er helt gratis!

L – Leonard Cohen. Vi er dessverre klar over at den kanadiske artisten gikk bort i 2016, men musikken hans lever videre. Arktisk Sinfonietta har tolket Cohen med sin samtidsmusikk, og sammen med vokalist Ida Løvheim kommer dette til å bli en verdig hyllest i Tromsø Domkirke.
Billetter kjøper du her!

M – Mobiltelefon. Du kan enkelt kjøpe og vise frem dine billetter med din smarttelefon. I tillegg kan du alltid sjekke vår mobilvennlige nettside for programendringer.

N – Nordnorsk! Da vi skjønte at 2021-festivalen ikke kom til å bli helt som en vanlig Nordlysfestival tok vi et valg om at den skal bli 100% nordnorsk!

O – Opera! Ja, vi elsker opera! På årets program er det hele tre innslag med opera. Du kan se familieforestillingen Madame Krystall på Lillescenen og Telefonen på Mack stuene. Det tredje innslaget av klassisk sang finner du under bokstaven «Ø».
Billetter Madame Krystall

Billetter Telefonen (UTSOLGT)

P – Peer. Peer Gynt hadde en hel del på programmet sitt da han reiste rundt, men hva gjorde Solveig hjemme? Det har Heidi Ruud Ellingsen laget en forestilling om i «Solveig: ...peer aspera ad astra».
Billetter finner du her

Web foto erika hebbert 03

Foto: Erika Hebbert

Q – QR-kodescanning. Ved flere av våre gratisarrangementer ber vi om at alle registrerer seg via vår QR-kode på arenaen. I tillegg vil man også kunne bruke QR-scanning under Nordlysfestivalutstillingen for å kjøpe kunstverk.

R – Requiem – Shine on Them av Tore Johansen gleder vi oss alvorlig til i Tromsø Domkirke. Johansen er for tiden aktuell med en splitter ny juleplate, som har fått strålende kritikk i pressen.
Billetter finner du her!

S – Samenes nasjonaldag! I 2021 lander Nordlysfestivalen på selveste 6. februar! Det markerer vi med flere samiske konserter

T – Talenter. Vi er alltid stolte over at vi gir så mange elever og studenter ved både Musikkonservatoriet, Kongsbakken og Kultuskolen sjansen til å spille på vår festival. Hver eneste dag under Nordlysfestivalen kan du nemlig oppleve byens talenter på en av våre scener.

U - Utfordring nummer én for oss i administrasjonen: at vi ikke kan klemme på alle de flinke og gode personene som gjør Nordlysfestivalen mulig. Både frivillige, partnere, venner, artister og dere i publikum.

V – Vi skal møtes igjen. Tenk det! Vi skal på festival igjen og oppleve musikk med applaus i salen! Det gleder vi oss noe så vanvittig til!

W – www.nordlysfestivalen.no er nettsiden du ALLTID skal sjekke før du går på konsert. Programendringer kan forekomme. Oppdater deg på spillested, spilletidspunkt og eventuelle avlysninger. Gå til programsiden her!

X – Xtrakonserter. Vi ser allerede at enkelte konserter selger kjapt ut. Hold øye med nettsiden vår om det dukker opp flere muligheter for konserten du var for sen til å kjøpe billetter til.

Y – Yndlingsbandet til festivalsjef Heidi Beate Lekang er Queen. De kommer dessverre ikke til Nordlysfestivalen i år da vi i 2021 er nordnorsk. Tro oss – vi har sjekket slektstreene for å finne et smutthull.

Z – Zappa sa; «Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.” Det stemmer! Kom på konsert!

Æ – Ære og heder venter den som vinner Nordlysprisen, som deles ut under avslutningskonserten til festivalen 6. februar.

Ø – Ønskekonsert. Da Nordlysfestivalen lanserte at vi skulle bli nordnorsk var det første forslaget vi fikk inn Adrian Angelico, som synger i Tromsø Domkirke torsdag 4. februar.
Finn dine billetter her!

Å – Åpningskonserten! Vi er med på å markere starten på Hålogaland Teaters 50-årsjubileum med konsertforestillinger «Romeo og Julie». Med musikken til Prokofjev, og fire skuespillere fra HT blir dette en meget fin aften i Kulturhuset.
Finn dine billetter her!

AF Romeo Julie webside 1920x1080px

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk