24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Ny festivaldirektør for Nordlysfestivalen

Heidi Beate Lekang er Nordlysfestivalens nye festivaldirektør.

IMG 1875

Siden Nordlysfestivalens start i 1988 har man hatt seks direktører ved roret. Nå er det klart at Heidi Beate Lekang (37) blir Nordlysfestivalens syvende festivaldirektør.

- Musikk er den kunstarten som har betydd mest for meg, og som står mitt hjerte nærmest. Å få være en del av en musikalsk fest som Nordlysfestivalen, er utrolig spennende. Akkurat nå kribler det veldig i magen. Jeg gleder meg til hverdagen kommer, til å være med på å definere veien videre, og ta tak i en del nye ideer og muligheter, sier Lekang.

Hun har blant annet ti år bak seg innenfor marked og informasjon ved Hålogaland Teater og ett år som produsent ved Verdensteatret.

- Styret har valgt å ansette Heidi Beate Lekang som festivaldirektør fordi hun har en sterk interesse innenfor musikkfeltet og brenner for å utvikle kulturbransjen i regionen. Heidi har en internasjonal mastergrad innenfor ledelse og utvikling av kulturorganisasjoner. Hun har relevant utdannelse og arbeidserfaring fra det profesjonelle kulturfeltet fra bla London, TIFF og HT. Heidi er klar for nye utfordringer som leder og styret er overbevist om at Nordlysfestivalen og Heidi er en god match for neste åremål, sier styreleder for Nordlysfestivalen, Roar Dons.

Styrelederen forteller at den nye direktøren tiltrer 1. april, og at fokuset til festivalen nå ligger på å avvikle Nordlysfestivalen 2020, som går av stabelen 23. januar.

- Vi skal stå på for å gjøre Nordlysfestivalen 2020 til den beste festivalen vi har arrangert. På våre hjemmesider kan du finne et bredt program der alle kommer til å finne noe av interesse, sier Dons.

Nordlysfestivalens festivaldirektører:
Randi Nerdrum (1988-1991)
Else Sundquist (1991-1999)
Hilde Johnsen (1999-2003)
Ulf Jensen (2003-2014)
Øyvind Bakkeby Moe (2014-2016)
Line Fusdahl (2016-2020)

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk