24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Ny styreleder i Nordlysfestivalen

Ragni Løkholm Ramberg blir ny styreleder i Nordlysfestivalen. Hun overtar etter Roar Dons som går av etter 25 år i festivalens tjeneste.

Ragni løkholm ramberg foto Marius Fiskum 1128x846

Løkholm Ramberg har tidligere vært styreleder i Remiks og nestleder i styret til Hålogaland Teater. Hun er utdannet advokat, har lang erfaring innen politikk og jobber i dag som leder for eiendomsavdelingen i UNN.

Nordlysfestivalens styre blir valgt av valgorgan bestående av representanter fra Arktisk Filharmoni, Hålogaland Teater, Næringsforeningen i Tromsøregionen, UiT Norges arktiske universitet og Tromsø kommune. I tillegg til ny styreleder er Kristian Høydal også valgt inn i styret som styremedlem.

Leder av valgorganet, Trude Nilsen, er veldig glad for at Løkholm Ramberg har takket ja, og forteller om stor enighet i valgorganet da akkurat dette navnet ble foreslått.

-Med Ragni får festivalen en styreleder som skal være med å løfte festivalen inn i en ny tid og gi en solid støtte til administrasjonen. Hun var øverst på vår liste, og basert på reaksjonen vi fikk da vi utfordret Ragni på denne rollen, er jeg helt trygg på at vi får en engasjert og dedikert styreleder de neste to årene, sier Nilsen.

Festivalsjef Heidi Beate Lekang er også fornøyd med valget, og med arbeidet som er gjort for å finne ny styreleder og sette sammen styret for neste periode.

-Ragni var nestleder i styret på Hålogaland Teater i en periode da jeg også jobbet der, så jeg kjenner henne fra lignende rolle tidligere. Hun er en dyktig dame med kompetanse og nettverk som er viktig for festivalen. Ikke minst er hun et engasjert menneske med et stort hjerte for kunst og kultur. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med henne, sier Lekang.

Den påtroppende styrelederen trengte heller ikke lang betenkningstid da hun fikk forespørselen.

Man vet med en gang hva man ikke kan si nei til, og sånn var det denne gangen. Dette blir både spennende, utfordrende og veldig artig.

– Ragni Løkholm Ramberg

I 2020 vedtok Nordlysfestivalen ny strategi, og både festivalsjefen og den nye styrelederen ser frem til å utvikle festivalen videre. Det ligger både forpliktelser og muligheter i strategien som til nå har vært vanskelig å realisere på grunn av pandemien. Begge er enige om at Nordlysfestivalen i årene fremover skal styrke sin posisjon og betydning for det nordnorske kulturlandskapet.

-Nordlysfestivalen skal være en pådriver for samarbeid og utvikling, og vårt kunstneriske program skal være til glede for både publikum og bransje, sier festivalsjefen.

Nordlysfestivalen 2023 arrangeres 27. januar – 4. februar.


Nordlysfestivalens styre:
Ragni Løkholm Ramberg – leder
Line Kjelstrup – nestleder
Hans Olav Karde – styremedlem
Catharina Bilsbak – styremedlem
Kristian Høydal – styremedlem
Helge Markusson – styremedlem
Stig Mathisen – styremedlem
Ingrid Stensen – vara
Andreas Jentoft – vara


FOTO: Marius Fiskum/Tromsø kommune

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk