24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Ráhkis olbmot! Kjære alle sammen!

Endelig er kulturbyen Tromsø ordentlig i gang etter flere års pandemipause!

20191016 Gunnar Wilhelmsen HS 2963 cropped portrett VISNING

Den vakre kommunen vår pulserer slik vi elsker å se den i januar, med kulturopplevelser i kø, innbyggere og turister samlet i gatene, og endelig er sola kommet! Nå viser den arktiske hovedstaden seg fra sitt flotteste, denne intense januarmåneden.

Nordlysfestivalen har vært en viktig pådriver for nettopp kommunens posisjon som kulturby. Sammen med de mange andre festivalene i Tromsø kommunes mangfoldige festivalflora gir den oss innbyggere, turister og andre besøkende kanskje det mest essensielle for oss mennesker: En møteplass og et sted der vi kan samles, og dele kultur av aller høyeste kvalitet, med knallsterke artister fra det minste og mest lokale, til de største og mest storslåtte.

Kulturbyen Tromsø kommer ikke av seg selv, vi må aldri ta dette for gitt. Bak nettopp festivaler som Nordlysfestivalen, står hundrevis av frivillige arbeidstimer, mangeårig erfaring og viktig kompetanse. Og samarbeid! Hva ville Nordlysfestivalen vært uten samarbeidet med andre kulturinstitusjoner og utdanningsinstitusjonene våre, som musikklinja på Kongsbakken og Musikkonservatoriet. Talenter må dyrkes, og her er Nordlysfestivalen umåtelig viktig.

I januar kommer verden nær oss i Tromsø. Med kultur i verdensklasse kommer også Tromsø nærmere verden.

Lykke til med festivalen!

Ordfører Gunnar Wilhelmsen, Tromsø

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk