24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Ráhkis olbmot! Kjære alle sammen!

Velkommen til Tromsø og Nordlysfestivalen!

20191016 Gunnar Wilhelmsen HS 2963 cropped portrett VISNING

Tromsø er kulturbyen. Med festivaler som Nordlysfestivalen viser vi vei ut av mørketida.

Noen ønsker å bygge ned kulturen. Jeg er uenig. Vi må satse på kulturfeltet!

For kulturen er vårt felles språk og en bærebjelke i samfunnet. Den forteller om hvem vi er, og hvem vi vil bli.

Det er svært viktig at vi har et tilgjengelig kulturliv, og for å ha det trenger vi en bredde av tilbud. Jeg er så glad for at vi har Nordlysfestivalen som et lysende eksempel på dette i Tromsø.

Nordlysfestivalen har gått i front i mange år. Med å få verdensstjerner til Tromsø stimulerer man til talentutvikling her hjemme, samtidig som man gir publikum en stor gave. I samarbeidet om musikkutdanning i kommunen vår, med Kulturskolen, Kongsbakken og ikke minst Musikkonservatoriet, skapes en drivkraft som når stadig nye høyder. Nye talenter dyrkes fram som et resultat. Nye opplevelser. Nytt samhold.

Vi trenger en mangfoldig innsats for å verne om våre verdier. Med et bakteppe av krig i Europa, i Midtøsten og konflikter rundt i verden, er det viktigere enn noen gang at vi holder tak i disse verdiene.

Frihet til å uttrykke seg er en av disse verdiene.

Som ordfører vil jeg rette en ekstra stor takk til de frivillige. Uten dere er det umulig å arrangere en festival. Takk for at dere står på!

Gratulerer til Nordlysfestivalen for et fantastisk program i år! Jeg håper så mange som mulig får muligheten til å oppleve festivalen.

Gunnar Wilhelmsen
Ordfører, Tromsø kommune

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk