28. januar – 5. februar 2022

Aktuelt

Rekonstruksjon Utøya og Requiem: Shine on Them

I år er det 10 år siden terroren på Utøya. Tromsø Jazzfestival markerer dette ved å sette opp Tore Johansens Requiem: Shine on Them og dokumentarfilmen Rekonstruksjon Utøya i samarbeid med Nordlysfestivalen.

Rekonstruksjon utøya plakatbildet

Hvordan overlever du møtet med terrorens sanne ansikt? Rekonstruksjon Utøya er en gripende gjenfortelling fra fire som opplevde den verste terrorhandlingen i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan det å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen.

Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er til stede i hele prosjektet. I studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.

Etter filmvisning blir det samtale med dokumentarens co-produsent John Arvid Berger, senterleder for Senter for fredsstudier Marcela Douglas, og professor Jon-Håkon Schultz som er spesialist på traumer hos barn og unge.

Etter arrangementet på Verdensteatret er det konsert i Tromsø Domkirke. Tore Johansen, med sitt ensemble, spiller Requiem: Shine on Them.

Billetter til filmvisningen får du kjøpt her

Billetter til Requiem: Shine on Them får du kjøpt her

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk