24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Vi har lansert åpningskonserten 2023!

Det er selveste Peer Gynt som skal få æren av å åpne festivalen i 2023. Konsertforestillingen med fullt symfoniorkester og tre skuespillere har ventet i kulissene en god stund.

Peer Gynt egen 1920x1080

- Dette er en produksjon vi egentlig ville gjøre som åpning i 2021. Da var planen at Peer Gynt skulle åpne festivalen, men det var Peers kjære Solveig som skulle få det siste ordet som avslutning av samme festival i form av Heidi Ruud Ellingsens forestilling “Solveig…peer aspera ad astra”, forteller festivalsjef Heidi Lekang.

Men i 2021 ble alle fysiske arrangementer avlyst, og både Peer og Solveig måtte vente. I 2022 ble “Solveig…peer aspera ad astra” satt opp som avslutningskonsert på festivalen

- Nå som Peer åpner 2023-festivalen, etter at Solveig har fått sagt sitt i 2022, får han på en måte siste ordet likevel. Det var ikke planen, men sånn ble det. Vi gleder oss veldig til dette samarbeidet. Å få åpne forestivalen med både Arktisk Filharmoni og Hålogaland Teater på scenen er star stas, sier Lekang.PG

Espen Mauno, Kristian Figenschow, Heidi Lekang og Catharina Bilsbak.
Foto: Nordlysfestivalen

Programsjef i Arktisk Filharmoni, Catharina Bilsbak, kan fortelle at dette er første gang orkesteret har fremført musikken til Edvard Grieg i sin helhet. Musikken danner rammen for historien som fortelles, hvor vi møter Espen Mauno i rollen som Peer Gynt, mens Kristian Figenschow og sopran Sylvia Moi hver spiller flere av de andre karakterene i stykket.

- Peer Gynt er en omskiftelig type. Ibsen skrev også om Brand, som var en konstant, som fulgte tradisjonen. Peer derimot skulle utnytte hele sitt potensial og oppleve verden. Kanskje er Peer nærmere idealet vi har i dag, sier Mauno.

Peer Gynt inntar hovedscenen på Kulturhuset i Tromsø fredag 27. januar kl. 19.00. Billetter finner du her.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk