24. januar - 1. februar 2025

Aktuelt

Vi skal møtes igjen

Samfunnsløftet gir to millioner kroner til landsdelens artister gjennom Nordlysfestivalen og Tromsø Internasjonale Filmfestival.

IMG 2491

Nordlysfestivalen og TIFF får to millioner kroner fra Sparebanken Nord-Norge til bestillingsverk som skal dokumentere situasjonen i Nord-Norge under koronakrisen.

Midlene skal resultere i kulturopplevelser, når vi en dag kan se tilbake på en krise vi har lagt bak oss og vi igjen kan åpne konsertsalene for publikum.

Artistene skal gjennom bestillingsverk dokumentere hvordan det nordnorske samfunnet så ut og fungerte under koronakrisen våren 2020. Verkene skal vises/fremføres på scene og lerret under festivalene i januar 2021.

- Jeg ser veldig fram til at kunsten skal vise essensen av disse dagene, når vi igjen kan møtes til festivaler og kulturopplevelser, sier samfunnsrådgiver Geir Bakkevoll i SpareBank 1 Nord-Norge.

Han peker på at mange som arbeider i kunst- og kultursektoren er frilansere, hvorav mange har fått reduserte inntekter som følge av koronakrisen.

- Gjennom dette prosjektet kan vi også bidra til at de får et viktig prosjekt å jobbe med nå, sier Bakkevoll.

Nordlysfestivalen er utrolig takknemlig for at Sparebanken Nord-Norge prioriterer den sårbare kulturbransjen når de bevilger penger fra Samfunnsløftet. Påtroppende festivaldirektør Heidi Beate Lekang er stolt over at Nordlysfestivalen blir en av arenaene som kan presentere de kommende bestillingsverkene.

- Dette er et fantastisk prosjekt å være en del av. Vi gleder oss til å gi kuntnere arbeid, og skal ha scenen preppet og klar på festivalen vår i 2021, sier Lekang.

IMG 2505

Holder avstand: Lisa Hoen, Geir Bakkevoll og Heidi Beate Lekang passer på å holde avstand under møtene

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk