24. januar - 1. februar 2025

Informasjon

Profil og verdier

Der nordlyset får sine farger fra forløsningen av enorm energi i møtet mellom solvind og gass i atmosfæren, skal også Nordlysfestivalen nettopp skape sin energi i møtet mellom ulike perspektiver, uttrykk og mennesker.

Image1

Nordlyset er vakkert og magisk, og i dag en drivkraft for å bringe verden til Tromsø gjennom tilreisende fra hele kloden. Samtidig er nordlyset en ufravikelig manifestasjon av det nordlige. Slik reflekterer nordlyset også festivalens kjerne og berettigelse: En nordlige identitet og virkelighet - i møte med kunstneriske uttrykk fra en hel verden.

Formål
Nordlysfestivalen er en vinterfestival for kunstmusikk og scenekunst som årlig finner sted i Tromsø. Vi skal:

Verdier

BEVEGELSE

Bevegelse definerer vår utviklerrolle. Gjennom å ta et utvidet bransjeansvar skal vi søke å legge til rette for og stimulere til langsiktige kunstneriske samarbeid og nyskapning. Ved å aktivt utvikle nye konsepter for bestillingsverk, tematiske konsertserier, kuraterte samarbeidskonserter og faglig kompetanseheving og -deling ønsker vi å bidra til å styrke momentum og utvikling i det nordnorske musikkfeltet. Vi skal også bevege oss mot større synlighet og mangfoldig inkludering, både av amatører, nye publikummere og barn og unge.

SAMARBEID

Samarbeid er nøkkelen til å forløse vårt potensial og definerer vår rolle i skjæringspunktet mellom kunst, samfunn og vitenskap. Vi skal alltid søke samarbeid med regionale kulturaktører, lytte til råd og innspill fra feltet og jobbe tett sammen med næringsliv og reiseliv i nord. Gjennom samarbeid skal vi skape nye rom for tverrfaglig dialog. Samarbeid skal også styrke våre relasjoner mot relevante musikkmiljøer i øst, og peile ut veien mot langsiktige internasjonale forbindelser i Arktis

GLOKAL

Å være glokal handler om å definere det globale inn i en lokal kontekst. Som en del av det globale fellesskapet er også vi avhengig av å gjentenke bærekraft, økologisk, estetisk og sosialt, og definere hva globaliseringens tendenser og konsekvenser betyr for oss lokalt. Å være glokal beskriver en søken etter å se seg selv i en større sammenheng, bygge internasjonale relasjoner og knytte disse til lokale krefter.Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk