Nordens Paris - Hålogaland Teater

Nordens Paris
Torsdag 25. januar klokken 18.00
Scene Vest, Hålogaland Teater

Under Nordlysfestivalen 2018 markerer vi starten på samarbeidet med Hålogaland Teater og viser forestillingen Nordens Paris av Jo Strømgren. I rollene finner vi blant annet Ketil Høegh og Finn Arve Sørbøe.

Slik beskriver Hålogaland Teater selv forestillingen:

Velkommen til en ellevill og melodramatisk komedie om noen samfunnstopper fra Tromsø som reiser til Paris for å lansere Nordens Paris. Alt i burlesk stil med Jo Strømgrens gjenkjennelige merke.

 

En overivrig ordfører (Ketil Høegh), en driftig forretningsmann med stort ego (Finn Arve Sørbøe), en kvinne som drømmer om store forretningslunsjer og fine goodie-bags (Kristine Henriksen) og en amorøs glasskunstner (Trude Øines) reiser til syvende etasje i en fasjonabel leiegård tett ved Eiffeltårnet for å åpne Tromsøs ambassade til Frankrike. Målet er å selge Tromsø til franskmennene uten å måtte gå veien om Oslo eller plagsomme samer med reinsdyr. Nå gjelder det å selge hvalkjøtt fra Nord-Norge samt vin(!) fra Tromsø – til kresne franske ganer. Samene får vær så god finne sin egen måte å gjøre ting på, og det gjør de…

 

Og mens de selvutnevnte diplomatene på den tromsøskeambassaden venter på sine gjester, deriblant den franske presidenten og diverse ministre, går det meste som kan gå galt helt galt – og vel så det. Et forunderlig persongalleri av elskovssyke naboer, mistenkelige feiere, trekkspillere og sangere dukker opp og skaper et univers som er like ellevilt og uventet som det er morsomt og usannsynlig. Mindre forrykende blir det ikke av at plagsomme samer med reinsdyr og vakker musikk med ett skaper store diplomatiske problemer for Tromsø-delegasjonen.

 

Her vil så vel politikere, samfunnstopper og folk flest fra Tromsø kjenne seg igjen og le hjertelig av – og ikke minst med – de arme nordnorske utsendingene.

 

Kjøp billetter her

Nordlysfestivalen er opptatt av å sette sitt preg på Tromsø i festivalperioden. Et samarbeid med en av de virkelig store institusjonene er helt avgjørende for å nå ut til et større publikum, mener festivaldirektør Line Fusdahl.

- Musikk, dans, visuell kunst og scenekunst hører sammen og skaper engasjement. Jeg ser fram til Nordens Paris og det videre samarbeidet med Hålogaland Teater og teatersjef Inger Buresund, sier festivaldirektøren.

Hålogaland Teater har mange av de samme samarbeidspartnerne som Nordlysfestivalen allerede har på laget, og teatersjef Inger Buresund er veldig fornøyd med å ha Nordlysfestivalen på laget.

 

- Jeg er kjempeglad for at «Nordens Paris» har premiere under Nordlysfestivalen, sier Buresund.

 

Hun mener det er positivt når flere institusjoner som er opptatt av kunst og kultur samarbeider.

 

- Jo flere vi er som snakker samme språk, jo bedre er det. Det har vært mitt ønske hele tiden. Og når Nordlysfestivalen nå utvider sitt tilbud til å omfatte mer scenekunst, er det helt naturlig at vi samarbeider, legger hun til.

 

Hålogaland Teater Nordens Paris