Å leve er å kjempe

Å leve er å kjempe

Å leve er å kjempe
Tirsdag 30. januar klokken 18.00
Tromsø Domkirke

Konserten er basert på nordiske kvinnelige komponister i perioden 1850 og fremover. Flere kvinner var engasjert i musikklivet i Norden på den tiden, men mange møtte hard motstand fra omgivelsene. Felles for disse damene var at de hadde nære relasjoner til mannlige berømtheter, komponister og kulturpersonligheter som levde og virket på samme tid.

Kjøp billetter her!

I perioden fra 1850 og framover var det ikke sosialt akseptert at kvinner arbeidet som musikere og komponister. Noen steder var det rett og slett forbud mot dette. Vi møter her sterke, og kompetente kvinner som kjempet seg fram for å få lov til å presentere sitt kunstnerskap. Flere av kvinnene slet med tunge depresjoner. Noen ble av omgivelsene tvunget til å bytte karrierer, og andre gjorde livsvalg som kk store konsekvenser. 

Dette blir en konsert av høy kunstnerisk kvalitet med Ensemble Noor, forsterket med profilerte musikere fra Norden. Harstads egen Ingvild Holte Bygdenes gestalter kvinnene, og formidler historiene rundt kvinnene.

Dette blir en forestilling hvor vi presenterer musikken og livshistoriene til disse kvinnene. Det finnes mye dramatikk i livene til disse kvinnene som er både spennende og interessant. Ikke minst det faktum at kvaliteten på musikken og komposisjonene er av meget god kvalitet og fortjener å bli framført og leve videre.

Komponistene som skal presenteres er:
Signe Lund 1868-1950 (Norge)
Elfrida Andreé 1841-1929 (Sverige)
Hilda Sehested 1858-1936 (Danmark)
Helvi Leiviskä 1902-1982 (Finland)

Medvirkende:
Presentatør: Ingvild Holte Bygdenes
Nils Anders Mortensen-piano
Atle Sponberg-fiolin
Ingrid Willassen-fiolin
Agnieszka Orlowska-bratsj
Nikolay Girunyan-cello
Hans Petter Stangnes-trompet
Johannes Parkler-kontrabass