Heksejakt

Foto: Nordlysfestivalen, Marius Fiskum

Heksejakt med Berit Norbakken Solset og NOSO
Tromsø Domkirke
Onsdag 31. januar, klokken 20.00

Den ettertraktede sopranen Berit Norbakken Solset reiser verden rundt for å synge, og denne kvelden er hun på hjemmebane i Tromsø for å framføre to av den svenske komponisten Karin Rehnquists verker sammen med NOSO. 

Kjøp billetter her

I När korpen vitnar tar Rehnquist utgangspunkt i hekseprosessene på 1400- til 1600-tallet, da mennesker – oftest kvinner, ble dømt uten grunn til å brennes på bål for trolldom, hekserier og samrøre med ”den onde”.

- Da jeg hadde komponert stykket ferdig, fant jeg ut at den siste satsens marerittekst var skrevet av Romen Rosa Taikon. Dette faktum gjorde koblingen til hets og forfølgelser (heksejakt) av mennesker og folkegrupper i dag ble smertefullt tydelig, sier komponisten selv om verket.

Det andre verket, Solsången, anvender komponisten en tradisjonell sangform, kauking, som opprinnelig ble brukt for å lokke på kyr. Sammen med en mer tradisjonell bruk av stemmen, byr stykket derfor på sterke kontraster og nyanser i uttrykket.

Dirigent: Tim Weiss. NOSO Sinfonietta

Les også om arrangementet på NOSO sine sider.

Om NOSO:

Hvert år setter orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.

NOSO har en fleksibel struktur, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner. I tillegg opptrer musikerne i mindre sammensetninger, en duo, en kvintett, eller i samarbeid med andre musikkformer og andre musikere.

NOSO Sinfonietta Våre fast ansatte musikere i Bodø utgjør en sinfonietta-besetning på 15 musikere. Repertoaret komponert for denne besetningen er hovedsakelig musikk fra tidlig 1900 tall og fram til i dag. Instrumenteringen er strykekvintett, blåsekvintett, trompet, trombone, piano og slagverk.    

NOSO Kammerorkester Består av 21 ansatte musikere i Tromsø, fordelt på seks førstefiolinister, fem andrefiolinister, fire bratjsister, fire cellister og to bassister. Etter hvilket reportoar vi spiller, bygger vi ut orkesteret og ofte spiller orkesteret med en solist. Kunstnerisk leder for kammerorkesteret er Henning Kraggerud.

NOSO Symfoniorkester Når vi slår sammen besetningen i Bodø og Tromsø er vi et symfoniorkester, som også bygges ut etter behov. Førstedirigent for symfoniorkesteret er Christian Lindberg. 

NOSO Opera Hvert år gjør NOSO operaproduksjoner i større og mindre format. I 2017 var oppsetningen av Ariadne auf Naxos, med Lise Davidsen en stor satsing for oss.