Vokal Nord

Vokal Nord

(Foto: Øyvind Arvola)

Vokal Nord
Søndag 4. februar klokken 21.00
Tromsø Domkirke
Pris: 295,-/245,-

Kjøp billetter her!

Ensemblet Vokal Nord får æren av å avslutte årets Nordlysfestival med en storslått konsert i Tromsø Domkirke 4. februar. Med tittelen ”HimmelsLICHT: Tysk kormusikk gjennom fire århundre” blir dette en kveld publikum sent vil glemme.

Med seg har de den tyske dirigenten Christiane Büttig og tyske sangere som skal fremføre Bach, Schütz, Brams og andre tyske komponister.

Vokal Nord er et av landets ledende vokalensembler, og har i en årrekke markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Ensemblet har sin base i Tromsø, men har med sangere fra hele landet – de fleste fra den nordlige landsdelen. Ensemblet har en stor musikalsk bredde, men jobber spesielt med folkemusikk og etnisk musikk fra Nord-Norge og europeisk tidligmusikk (barokk). På konsert med Vokal Nord kan du like gjerne høre joik og overtonesang som klassisk kormusikk.

Den internasjonale orgelsolisten Bjørn Andor Drage er med på denne konserten, som skal på turne til Bodø, Svolvær og Harstad før den avsluttes under Nordlysfestivalen i Tromsø.

Drage har gjennom en årrekke vært en markant skikkelse i nordnorsk og nasjonalt musikkliv som organist, komponist og som professor i Tromsø og Bodø. Han er også Vokal Nords kunstneriske leder.