24. januar - 1. februar 2025

Program

Åpen masterclass: Hamida Kristoffersen

Er du nysgjerrig på hvordan en operasanger jobber? Hvordan de forbereder seg? Hvilke teknikker og øvelser de tyr til? Nå kan du få et innblikk i arbeidet til sopranen Hamida Kristoffersen når hun holder masterclass for fire studenter fra Musikkonservatoriet.

DSC6679

Hamida Kristoffersen står på scenen under årets åpningskonsert på Nordlysfestivalen. Etter utdannelsen ved Musikkonservatoriet i Tromsø har Hamida hatt roller ved flere europeiske operahus, blant annet som solist ved den anerkjente Zürichoperaen. Nå er hun tilbake i Tromsø, og har sagt ja til å starte denne første lørdagen under Nordlysfestivalen med en åpen masterclass.

Hamida skal denne morgenen instruere fire sangstudenter fra Musikkonservatoriet, og du får muligheten til å observere hvordan de jobber. Det blir utveksling av erfaringer, muligheten til å stille spørsmål, og ikke minst nydelig sang akkompagnert av pianist Nicolai Arctander Karlsen.

Det er begrenset antall plasser i Festsalen, så her anbefaler vi å være tidlig ute. Hvis det er én dag i løpet av 2022 det er verd å være morgenfugl, er det altså denne dagen.

Velkommen!

Hamida Maryam Siro Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms har sunget med Arktisk Filharmoni ved en rekke anledninger. Allerede i 2011 gjorde hun sin debut i vår familieopera Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur og året etter sang hun hovedrollen som Mimi i vår oppsetning av La Bohéme.

2016-2019 innledet hun en fremgangsrik internasjonal karriere som ansatt solist ved Zürichoperaen – et av de virkelig store og anerkjente operahusene i Europa. Hun har hatt roller ved flere europeiske operahus, og har blant annet vært å høre både som Micaela i Carmenog Grete i Hans og Grete ved Den Norske Opera & Ballett

Hun har også vunnet flere prestisjetunge priser; I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Oslo og hun vant både Ingrid Bjoner-stipendium og pris for beste utøver av norsk musikk.

Billetter

Gratis!

lørdag 29. januar

Kl. 09.00

Rødbankens Festsal

Masterclassen varer fra 09:00-11:00

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk