24. januar - 1. februar 2025

Program

Åpen mesterklasse: Alexander Gilman

Er du nysgjerrig på hvordan en fiolinist jobber? Vil du vite mer om hvordan de forbereder seg og hva de har fokuserer på når de øver? Bli med når tre av strykestudentene fra Musikkonservatoriet har time med Alexander Gilman, kunstnerisk leder av LGT Young Soloists.

Gilman

Alexander Gilman er en av sin generasjons mest anerkjente fiolinister og lærere. Han har vært kunstnerisk leder for LGT Young Soloists siden 2013, og har siden 2019 undervist ved Royal College of Music i London. Flere av hans studenter har vunnet internasjonale konkurranser.

Gilman har gjestet mange universiteter og festivaler både som utøver og lærer. Han har holdt lignende mesterklasser på blant annet Summit Music Festival i New York, Baptist University i Hong Kong, Academy of Fine Arts i Singapore og på Dubrovnik Festival. Han er også et ettertraktet jurymedlem i internasjonale musikkonkurranser.

På denne åpne mesterklassen skal han jobbe med to fiolinister og en bratsjist fra Musikkonservatoriet. Studentene som deltar er Emily Rebecca Husevåg-Kristensen og Jakop Rørtveit på fiolin, og Emma Lehtonen Mørkved på bratsj. Repetitør er Friederike Bischoff.

Ta turen innom Festsalen denne formiddagen, så får du oppleve både vakker musikk og musikalsk arbeid på høyt kunstnerisk nivå.

Alexander Gilman spiller konsert med sitt ensemble LGT Young Soloists i Tromsø Domkirke søndag 29. januar kl. 18.00. Les mer om konserten her.

Billetter

Gratis!

lørdag 28. januar

Kl. 12.00

Festsalen, Rødbanken

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk