24. januar - 1. februar 2025

Program

Åpningskonsert: Romeo og Julie

Vi starter feiringen av Hålogaland Teaters 50-årsjubileum med en konsertforestilling der du får to mesterverk i ett: En tilpasset og oppdatert versjon av Shakespeares mest berømte skuespill og den fantastiske musikken komponert av Sergej Prokofjev – framført av skuespillere fra HT og Arktisk Filharmoni.

AF Romeo Julie webside 1920x1080px

Forestillingen, som blant annet skal åpne Nordlysfestivalen 29. januar, skapes av regissør Jostein Kirkeby-Garstad, HTs dramaturg Morten Kjerstad og Arktisk Filharmonis sjefdirigent Christian Kluxen. Sistnevnte skal også dirigere symfoniorkesteret under framføringen av Prokofjevs musikk, og det kunstneriske teamet håper å kaste et nytt lys på begge verkene.

Den levende og fargerike musikken, som i utgangspunktet ble skrevet for ballettversjonen av Romeo og Julie, passer perfekt til å illustrere Shakespeares drama i denne formen.

Og til å framføre de dramatiserte tablåene møter vi skuespillerne Jørn Fuller-Gee, Trude Øines, Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teater.

Regissør Jostein Kirkeby-Garstad har arbeidet over hele landet, deriblant på flere av de største og mest prestisjefylte scenene. Han har bakgrunn som både skuespiller og koreograf og har de siste årene også vært direktør ved Dyreparken Teater i Kristiansand. I høst hadde han også regien på Arktisk Filharmonis forestilling Opera Noir.

Dramaturg Morten Kjerstad jobber for tiden på Den Nationale Scene, har vært sjefdramaturg ved Statsteatret, og er nå tilknyttet HT som dramaturg.

Christian Kluxen er Arktisk Filharmonis sjefdirigent, og leder dermed symfoniorkesteret i de fleste av ensemblets konserter og operaer. Han er også sjefdirigent for symfoniorkesteret i Victoria, Canada, og har dirigert mange av de største orkestrene i verden.

Vi i Arktisk Filharmoni gleder oss stort over å samarbeide med våre venner på Hålogaland Teater, som vi alltid finner det inspirerende å jobbe med, og ikke minst våre like gode venner i Nordlysfestivalen under deres åpningskonsert.

Skjermbilde 2020 12 04 kl 12 41 03

Billetter

Avlyst!

fredag 29. januar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 380,-
Honnør: 345,-
Student: 100,-
Under 18år: 100,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk