24. januar - 1. februar 2025

Program

Åpningskonsert: West Side Story + Porgy & Bess

Det blir symfoniske perler når Arktisk Filharmoni åpner Nordlysfestivalen 2019.

Noso Westside

Også i år har Arktisk Filharmoni fått det ærefulle oppdraget å åpne Nordlysfestivalen – og det gjør de med symfoniske perler av blant andre George Gershwin og Leonard Bernstein.

I samarbeid med musikere fra Hærens Musikkorps – og under ledelse av dirigent Rumon Gamba – presenterer vi Symfoniske danser fra den berømte musikalen West Side Story av Leonard Bernstein, samt George Gershwins Porgy and Bess: A Symphonic Picture by Robert Russell Bennett og hans An American in Paris.

Om NOSO:

Et godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon - Arktisk Filharmoni (Arctic Philharmonic). Siden opprettelsen i 2009 har organisasjonen blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.

Hvert år setter orkesteret opp ca 200 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.

Arktisk Filharmoni har en fleksibel struktur, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner. I tillegg opptrer musikerne i mindre sammensetninger, en duo, en kvintett, eller i samarbeid med andre musikkformer og andre musikere.

Om Leonard Bernstein (1918-1990):

Den amerikanske komponisten og dirigenten Leonard Bernstein ville fylt 100 år 25. august i 2018. Han er mest kjent for musikalen "West Side Story", men ble også nominert til Oscar for filmmusikken til "On the Waterfront" ("Storbyhavnen").

Bernstein var en av de første utdannede komponistene fra USA som vakte internasjonal oppmerksomhet.

Komponisten og dirigenten døde 72 år gammel, bare fem dager etter at han annonserte at han ville slutte som dirigent.

Om George Gershwin (1898-1937):

George Gershwin er også en amerikansk komponist og pianist som fikk oppmerksomhet utenfor USAs grenser. Av hans mest kjente verker finner vi "Rapsody in Blue" og "An American in Paris", i tillegg til hans samtidsopera "Porgy & Bess".

Sistnevnte ble tidlig omtalt som en fiasko, men har i ettertid blitt regnet som en av de viktigste amerikanske operettene i det tyvende århundre.

Billetter

Utsolgt!

fredag 25. januar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 375,-
Honnør: 335,-
Student/Barn: 100,

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk