24. januar - 1. februar 2025

Program

Nordlysfestivalens åpningskonsert

To nordnorske solister med internasjonale karrierer leder an når Arktisk Filharmoni åpner Nordlysfestivalen 2022.

Nordlysfestivalens åpningskonsert web

OBS: Den opprinnelige åpningskonserten "Verdenspremiere på Ravel" utgår dessverre. Alle som har kjøpt billetter vil få nye billetter til denne forestillingen av Arktisk Filharmoni på mail.

Miriam Helms Ålien fra Alta er spillende leder for kammerorkesteret vårt denne kvelden. I tillegg får vi høre henne som fiolinsolist i Tsjajkovskijs Souvenir d’un lieu cher. Videre får vi høre sanger av Richard Strauss og Edvard Grieg med sopranen Hamida Kristoffersen. Orkesteret rammer konserten inn med 1. og 4. sats fra Tsjaikovskijs Serenade for strykere.

Hamida Maryam Siro Kristoffersen fra Bjarkøy i Troms har sunget med Arktisk Filharmoni ved en rekke anledninger. Allerede i 2011 gjorde hun sin debut i vår familieopera Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur og året etter sang hun hovedrollen som Mimi i vår oppsetning av La Bohéme.

2016-2019 innledet hun en fremgangsrik internasjonal karriere som ansatt solist ved Zürichoperaen – et av de virkelig store og anerkjente operahusene i Europa. Hun har hatt roller ved flere europeiske operahus, og har blant annet vært å høre både som Micaela i Carmen og Grete i Hans og Grete ved Den Norske Opera & Ballett

Hun har også vunnet flere prestisjetunge priser; I 2013 ble hun eneste norske finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Oslo og hun vant både Ingrid Bjoner-stipendium og pris for beste utøver av norsk musikk.

Miriam Helms Ålien fra Alta er en av de mest spennende fiolinistene vi har i Norge. Hun begynte sin fiolinkarriere som 6-åring og hadde sin solistdebut allerede som 8-åring. Miriam har vært å høre med Arktisk Filharmoni ved en rekke anledninger og vi er svært glade for å ha henne tilbake sammen med oss.

Hun har vunnet en rekke priser både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har hun vært solist med de fleste norske symfoniorkestrene, i tillegg til oppdrag i land som Italia, Tyskland, Tsjekkia, Danmark og Russland.

Miriam spiller på en Stradivariusfiolin fra 1689, generøst stilt til disposisjon for henne av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Program:

Billetter

Utsolgt!

fredag 28. januar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 390,-
Honnør: 350,-
Student/under 18 år: 100,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk