24. januar - 1. februar 2025

Program

Aleksander og Maria Nohr: Kunstvisa

Vi mennesker har alltid fortalt historier gjennom sang og musikk. Kunstvisa er en reise gjennom denne historiefortellingen som tar oss fra den klassiske musikkens lieder og helt hjem til den nordnorske visa.

NOHR farger

Lieder, romanser, chansons, sanger eller viser. Alle er de aspekter av det samme behovet for den nære historiefortellingen gjennom musikk. Når teksten og formidlingen står i sentrum, så er forskjellen forsvinnende liten.

Søsknene fra Kjerringøy har valgt et program bestående av sine yndlingssanger fra den romantiske lieden til den moderne nordnorske visen. De utforsker sammen den folkekjære visens fantastiske tekstrikdom, og hva kunstsangen kan lære av visens frihet.

Aleksander og Maria har med seg Stine Maren Steien på piano og Ida Løvli Hidle på akkordeon.


Aleksander Nohr har i flere år imponert publikum og kritikere med sin varme og omfavnende baryton og hans tilstedeværelse på operascenen. Han har jevnlig gjestet Den Norske Opera og Ballett siden 2014 og har gjort roller for mange av de største operakompaniene i Skandinavia. Utover å opptre i forestillinger og med orkester har han en stor kjærlighet for kammerkonserter og operapuber. I tillegg til å være klassisk sanger er Aleksander Nohr en habil visesanger, låtskriver og gitarist. Han har i flere år interessert seg særlig for Carl Michael Bellmans musikk, og fremfører ofte egne arrangement Bellmans sanger.

Maria Nohr er en allsidig mezzosopran fra Kjerringøy utenfor Bodø. Hun har blant annet sunget verk som "Stabat mater" av Pergolesi, Saint-Säens "Oratorio de Noël" og Händels "Messias". Senere har hun vært med på flere oppsetninger ved operaen i Kristiansund og i 2013 spilte hun Lucie i "Olav Engelbregtsson" med Opera Trøndelag. Vinteren 2015 gjorde hun rollen Olga i Eugene Onegin med NOSO og TSO, senere gjenoppsatt ved Operaen i Kristiansund i 2016. Høsten 2017 spilte hun hovedrollen Maria von Trapp i «Sound of music» ved Hålogaland teater. For tiden synger hun i Trondheim Symfoniorkesters «Trondheim Vokalensemble» som består av 8 profesjonelle sangere.

Stine Maren Steien er pianist og komponist utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø under professor Sergej Osadchuk. Hennes erfaring som utøver strekker seg over et bredt spekter av sjangre. Uttrykket havner ofte i skjæringspunktet mellom klassisk, pop, vise og folk. Steien er en del av Lisa Skoglund trio, og har gjort samarbeid med blant andre Hollow Hearts, Pristine, Elias Jung, og KORK. Ved siden av å være utøver, jobber hun som pianolærer i Tromsø.

Ida Løvli Hidle har spilt med orkestre som Ensemble Allegria, KORK og Det Unge Danske Strykeensemble, og ved en rekke festivaler; Festspillene i Nord-Norge, Valdres Sommersymfoni, Kongsberg Jazzfestival og Pulsar (Danmark). I forbindelse med sin debutkonsert (2016) ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fikk hun mye oppmerksomhet i mediene og konserten ble sendt i sin helhet i dansk P2. Her urframførte hun blant annet Erlend Skomsvolls akkordeonkonsert ”Clashes” med Det Unge Danske Strykeensemblet. Av internasjonale utmerkelser kan nevnes 3. pris i ”International Competition of Bajan and Accordion Players” (Moskva 2015), og 1. pris i Rotary International Accordion Competition, (Ghent, Belgia, 2014). Ida er aktuell med bade soloutgivelsen “Skumring” og som solist på et kommende album med Ensemble Allegria og Erlend Skomsvolls musikk på plateselskapet LAWO Classics.

Foto av Maria Nohr: Karianne Grønbech

Billetter

lørdag 04. februar

Kl. 19.00

Tromsø Domkirke

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk