24. januar - 1. februar 2025

Program

All We Have Is The Past

Sammen med Musikkonservatoriet skal Nordlysfestivalen hedre et av landets fremste progressive rockeband. Sammen med Knut Marius Djupvik på vokal skal vi dykke ned i låtkatalogen til Popol Ace.

Popl Ace

I begynnelsen av 1970-årene var norske Popol Ace (tidligere Popol Vuh) på vei til internasjonal berømmelse, og selveste Zappa banket på døren og var interessert. Bandet ble tildelt Norges første Spellemannspris for sitt debutalbum i 1972. De spilte inn plate i Elton Johns studio, og arbeidet med produsent Mike Stone som på den tiden også jobbet med Queen. Bandet besto av Jahn Teigen på vokal, Arne Schulze på gitar, Pete Knutsen på gitar og keyboard, Terje Methi på bass og Thor Andreassen på slagverk. De tre sistnevnte var alle fra Kirkenes. Også den Tromsøbosatte musikeren Pjokken Eide var med på fløyte. Sammen turnerte de hele Skandinavia og store deler av Europa. I 2017 ble bandet innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Da Nordlysfestivalen spurte konservatoriet om de kunne tenke seg et dypdykk ned i Popol Ace tok det ikke lang tid før vi fikk positivt svar. Den progressive rocken som bandet representerer låner elementer fra både klassisk musikk, jazz og folkemusikk. Ute i verden gjorde band som Genesis, Yes og King Crimson det stort innen samme sammensatte sjanger. Det var dårlige avgjørelser i plateselskapet som gjorde at det store internasjonale gjennombruddet uteble. Låtmaterialet var det ingenting å si på. Det skal vi få demonstrert når Knut Marius Djupvik og konservatoriets rytmiske avdeling inntar Verdensteatret.

Kanskje får vi også høre noen gode historier fra gamle kjenninger…

Fred Jonny Knut Marius S03 0305

Knut Marius Djupvik.

Knut Marius Djupvik gikk seirende ut av The Voice i 2013, og i 2020 vant han Stjernekamp. I februar 2023 slipper han sitt første soloalbum, men det stopper han ikke fra å presentere andre store artisters hits med stor overbevisning. Med sin imponerende vokalprestasjon og formidlingsevne gleder vi oss til å høre Djupvik tolke Popl Ace sine progressive perler på Verdensteatret.

Foto av Popol Ace brukt med tillatelse fra Grappa.

Uit

Billetter

Få billetter!

fredag 03. februar

Kl. 21.00

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk