24. januar - 1. februar 2025

Program

Angelique Kidjo SINGS med Arktisk Filharmoni

En av verdens mest anerkjente artister avrunder årets festival sammen med Arktisk Filharmoni.

Angelique Kidjo 2 2017 Credit Sofia And Mauro BLUE

Angelique Kidjo er en av verdens mest anerkjente artister, og har i løpet av sin karriere utgitt flere album til strålende kritikker fra både anmeldere og publikum. I 2015 gav hun ut albumet SINGS hvor flere av hennes kjente sanger ble arrangert for orkester. Resultatet ble et møte mellom den klassiske europeiske tradisjonen og den rytmiske kraften som kjennetegner musikken fra Kidjos hjemland Benin. Albumet ble belønnet med Grammy, den femte i rekken for Angelique Kidjo. Det er denne musikken vi får høre når hun står på hovedscenen i Tromsø kulturhus sammen med Arktisk Filharmoni.

- Vi gleder oss enormt til å jobbe med en av verdens flotteste og viktigste artister, en sanger og musiker vi har dyp respekt for og som vi har ønsket å jobbe med veldig lenge, sier programsjef Catharina Bilsbak i Arktisk Filharmoni.

Sammen med et symfoniorkester blir stemmen min ett av instrumentene i orkesteret, som krever en helt annen tilnærming. Så ser vi at når vi bruker energien og kompetansen vår sammen, oppnår vi gode resultater. Akkurat som ellers i livet.

– Angelique Kidjo

I tillegg til sine musikalske meritter er Kidjo kjent for sitt engasjement for blant annet barns rettigheter, klima og miljø. Hun er ambassadør for Amnesty International, UNICEF og Oxfam, og har i tillegg etablert stiftelsen Batonga som arbeider for afrikanske jenters rett til utdanning. I 2015 ble hun tildelt den prestisjetunge Crystal Award av World Economic Forum i Davos. Prisen deles ut til kulturpersonligheter som gjennom sitt virke og engasjement inspirerer til inkluderende og bærekraftige endringer. Hun har også mottatt Amnestys Conscience Award for sitt engasjement for menneskerettigheter.

Angelique Kidjo er et fyrverkeri av engasjement, musikalitet og spilleglede. Så ta plass og sett deg godt til rette. Nå skal taket løftes.

Konserten med Angelique Kidjo er et samarbeid mellom Nordlysfestivalen, Bodø Jazz Open og Arktisk Filharmoni.

Booking: LES VISITEURS DU SOIR

Samfunnsloftet

Billetter

Få billetter!

lørdag 04. februar

Kl. 21.00

Hovedscenen, Tromsø Kulturhus

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk