24. januar - 1. februar 2025

Program

Det beste i oss

Den lovende og unge komponisten Alexander Aarøen slår seg sammen med musikalske krefter fra landsdelen for å servere publikum en storslått konsertforestilling med elementer fra jazz, klassisk og progressiv rock.

Web foto erika hebbert 04 1

Alexander Aarøen. Foto: Erika Hebbert

Livet under koronakrisen i 2020 formet og definerte oss alle på ulike måter. Særlig kulturfeltet ble endret fra fulle konsertsaler til hjemmekontor og kulminerte i en enorm fremprovosert kreativ boble hvor man skrev ny musikk til en fremtid hvor vi skulle møtes igjen.

Alexander Aarøen Pedersen var en av de som faktisk holdt konsert 11. mars – dagen før Norge stengte. Nå har han skrevet et verk som omhandler tiden under korona, som urfremføres på Nordlysfestivalen 2021.

Den kunstneriske visjonen er å gi et nyansert og bredt bilde av en verden som ble tvunget til å forenes mot en felles og usynlig fiende, skriver Alexander Aarøen Pedersen.

Forestillingen ser bort ifra en lineær, sammenhengende historie, men bygger på en serie abstrakte inntrykk rundt felles tema.

- Rent musikalsk, kommer forestillingen til å ha et sjangerfritt uttrykk. Her kommer musikken til å bevege seg sømløst mellom jazz, rock, progressiv rock, klassisk, elektronisk og filmmusikk. Dette er for å gi et variert uttrykk med størst mulig nedslagsfelt. Musikken kommer til å være melodiøs, og søker med dette en bred publikumsappell.

Med seg på laget har Pedersen fått Martin Lien (perkusjon), Øyvind Gjerløw (bass), Henrik Skog (gitar), Elias Jung (sang), Ida Løvheim (sang) og Sondre Alexander Kleven (saksofon). I tillegg til at han selv spiller piano, fløyte og gitar.

Gjør deg klar til en stor aften på Verdensteatret hvor vi feirer at musikken er tilbake hos publikum.

Forestillingen er støttet av Samfunnsløftet, og er i samarbeid med Tromsø Jazzklubb.

Snn samfunnsl logo sort
TJK Logo

Billetter

fredag 29. januar

Kl. 21.00

Verdensteatret

Voksen: 420,-
Student: 250,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk