24. januar - 1. februar 2025

Program

En hyllest til Ole Paus

9. februar 2022 fyller hele Norges Ole Paus 75 år. Nordlysfestivalen er veldig glad for at vi får feire jubilanten sammen med Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett. De byr på nyskrevet musikk av den populære komponisten Marcus Paus, basert på hans far Ole Paus sine egne tekster.

CJA 00074 110320 PAUS 1 2

Gjennom å kombinere samtidsmusikk med scenekunst og litteratur har NyNorsk Messingkvintett skapt et helt særegent uttrykk, og gjort seg bemerket med hele 26 urfremføringer siden 2015. Når de nå gjester Nordlysfestivalen er det med både musikk, tekst og vokal av prisbelønte utøvere.

I tillegg til urfremførelsen av det nye verket, vil NyNorsk Messingkvintett og Tora Augestad også fremføre Marcus Paus’ verk «Ingenting forsvinner» fra 2019. Her har Ole Paus skrevet nye sangtekster til musikk av Marcus Paus. Marcus Paus omtaler verket som «like deler gravskrift, bekjennelse, bønn og trussel.»

Marcus Paus er en av våre mest anerkjente komponister. Nå har han tatt for seg et utvalg av sin fars tekster, som gjennom Marcus sin egen tolkning og tonesetting får nytt musikalsk liv. Sanger Tora Augestad samarbeider jevnlig med orkestre og ensembler over hele verden, og har gjestet Nordlysfestivalen tidligere med konserter som “Fra bar til barrikade” og “Schubert Lounge”. Jubilanten selv har skrevet tekstene, og kanskje satt han akkurat her i Tromsø da noen av de ble skrevet.

Tromsø har en egen plass i hjertet til Ole Paus. Akkurat som han har en egen plass i våre hjerter. Vi ønsker hjertelig til lykke med dagen.

Billetter

lørdag 29. januar

Kl. 21.00

Verdensteatret

Voksen: 400,-
Student: 200,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk