24. januar - 1. februar 2025

Program

En Smuk Aftensang

Glemte nordnorske viser i ny drakt med Knut Erik Sundquist og Nils Anders Mortensen.

Skjermbilde 2018 10 23 Kl  14 07 39

Kontrabassisten Knut Erik Sundquist og pianisten Nils Anders Mortensen er to av Nord-Norges fremste musikere. Begge er til og med tidligere Nordlyspris-vinnere.

Prosjektet «En smuk aftensang» har vært deres hjertebarn i flere år nå, og endelig er de klare for å gi ut herligheten på plate.

Konserten er inspirert av Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album «Jazz på svenska» fra 1963, der de gjorde sine versjoner av svenske folketoner.

På «En Smuk Aftensang» er det snakk om nordnorske folketoner der de har gjort det samme. Altså laget sine egne versjoner.

Men her er det ikke bare jazz. Det spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til!

De fleste av disse folketonene er funnet i den flotte og viktige folkemusikksamlingen på Tromsø museum. Dette er låter det er veldig få som har hørt tidligere, men artistene betrygger oss med at de er utrolig fine.

Sangene ble spilt inn i Storestudio i Bodø våren 2017, og hva er vel mer naturlig enn å slippe albumet på Nordlysfestivalen?

Billetter

Utsolgt!

lørdag 26. januar

Kl. 15.00

Lillescenen, Kulturhuset

Voksen: 250,-
Student: 200,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk