24. januar - 1. februar 2025

Program

Forsnakk med Ole Paus

Lad opp til konserten En hyllest til Ole Paus med en samtale med hovedpersonen.

Paus

I forbindelse med konserten "En hyllest til Ole Paus" får Nordlysfestivalen besøk av den folkekjære artisten som skal overvære urfremføringen av sin egen hyllest.

I den anledning har vi huket tak i journalist og forfatter Per Kristian Olsen som skal slå av en prat med Ole Paus. Olsen har skrevet bøker om både krig og musikk, og er kanskje mest kjent for biografien om Pussycats og Norsk Rocks Historie.

Samtalen med Paus blir i utgangspunktet å handle mest om Paus sin tromsøhistorie hvor han lagde det legendariske albumet "Garman" sammen med Sverre Kjeldsberg og Trond Graff. I 1972 møtte nemlig Paus tromsømusikerne i det nå oppløste Pussycats. De begynte å spille sammen på fergekafeen Schala på Langnes som skulle resultere i den sagnomsuste platen, som Olsen beskriver som topp 10 album i verden.

Per Kristian Olsen har intervjuet Paus ved flere anledninger for både TV og radio gjennom sin jobb i NRK. Han har til og med laget et program om hvordan albumet ble til.

- Det mange kanskje ikke vet er at musikerne i det bandet er Sverre Kjeldsberg, Trond Graff, Knut Halvard Johannessen, Bjørn "Little Henrik" Henriksen og Bror Dahl. Det var et fantastisk tight band, sier Olsen.

Arrangementet er gratis.

Billetter til konserten klokken 21.00 kjøper du her.

Billetter

Gratis!

lørdag 29. januar

Kl. 19.30

Verdensteatret

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk