24. januar - 1. februar 2025

Program

Forsnakk Vippepunktet: Små valg, store konsekvenser

Før du tar turen på konserten Nordnorsk Jazzensemble: Vippepunktet inviterer vi til en forsnakk om klimaendringer sett nordfra.

Vippepunktet Jakop Janssonn foto Knut Aaserud 1 2

Klimaet endrer seg. Allerede har det skjedd endringer som ikke lar seg reversere, og vi står overfor flere vippepunkter i årene framover. Ett av disse er knyttet til vår egen atferd og våre egne valg. Klarer vi å gjøre de endringene vi må for å sikre våre barn og barnebarn en god verden å leve i?

Vi har alt å vinne på å begrense oppvarmingen av kloden vår. Den enorme gevinsten av endret kurs er noe forskningsmiljøene sliter med å synliggjøre. Det synker ikke inn blant støyen av meninger, tvil, frykt og manglende konsensus. For gevinsten er enorm, og hver og en av oss har en mulighet til å påvirke vår lille del av kloden i riktig retning. Målet er at vi sammen vipper i riktig retning for hvert vippepunkt vi kommer til.

Musiker og komponist Jakop Janssønn har sammen med Pål Moddi Knutsen tatt utgangspunkt i forskningsrapporter om klimaendringer når de har skrevet verket Vippeunktet som urfremføres av Nordnorsk Jazzensemble på Nordlysfestivalen. De møter forsker Martin Rypdal fra UiT, Stein-Gunnar Bondevik fra Tromskraft og Anna Sunnefeldt Nyberg fra Dyrk Tromsø til samtale i forkant av konserten. Samtaleleder er Helge Markusson.

Les mer og kjøp billetter til konserten Nordnorsk Jazzensemble: Vippepunktet her

Billetter

Gratis!

mandag 31. januar

Kl. 17.30

Teaterkafeen, Hålogaland Teater

Gratis

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk