26. januar - 3. februar 2024

Program

Kalabalik: Vivaldis fire årstider i Balkandrakt

Etter å ha gjort braksuksess på Contrastofestivalen kommer Kalabalik endelig til Tromsø for å ta oss, og Vivaldi, med til Balkan!

Fra video

KJØP BILLETTER HER

Ole Thomas Gjærum har svingt tryllestaven over Årstidene av Vivaldi, og resultatet er en versjon i Balkandrakt med ensemblet Kalabalik. Sammen tar de med seg Vivaldi fra Venezia, via Serbia til Nord-Norge. Blåsere, slagverk, skeive rytmer og fantastiske Miriam Helms Ålien på fiolin vil få taket til å løfte seg!

Den balkanske tradisjonen med store brassband er en publikumsmagnet verden over, og sjangeren treffer bredt. På konsertene er det ikke uvanlig å møte så vel pønkere som kammermusikk-fantaster og jazzelskere. Det er noe med miksen av fandenivoldsk energi og sigøyner-melankoli som griper tak i folk.

Balkanbandet Kalabalik fra Harstad er smått legendarisk. Den hals- og tungebrekkende musikken forutsetter store tekniske ferdigheter kombinert med stålkondis. Det finner man i miljøet rundt Hærens musikkorps i Harstad. Trompeteren Ole Thomas Gjærum er balkan-fantast og Kalabaliks faste arrangør, og har skrevet en enorm mengde musikk for bandet, med ulike tema.

Miriam Helms Ålien er fra Alta. Hun begynte å spille fiolin i 6-årsalderen, og er i dag regnet som en av de mest spennende unge artistene i norsk musikkliv. Etter sin solistdebut, bare 8 år gammel, har hun vært solist med en rekke orkestre i Norge, Danmark, Tyskland, Israel, Italia, Tsjekkia og Russland; Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Czech Philharmonic Orchestra Pardubice, Stavanger Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Oslo Camerata, Israeli Netanya Orchestra, Israel Camerata, Arkhangelsk Chamber Orchestra og Trondheim Symfoniorkester.

På scenen: Ole Thomas Bjærum - trompet/bandleder, Miriam Helms Ålien - fiolin, Maren Tjernsli - trompet, Per Georg Kristiansen - klarinett, Håvard Lund - saxofon, Stig Molvær - horn, Bauro Martins - bariton, Jannicke Eide Ellingsen - bariton, Niklas Kvenild - tuba, Hans Petter Vabog - slagverk

Billetter

lørdag 03. februar

Kl. 20.30

Lillescenen, Tromsø Kulturhus

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk