24. januar - 1. februar 2025

Program

Klish - HGDFM

Nordlysfestivalen er stolte over å kunne presentere en storslått releasekonsert for Klish sitt nye album "HGDFM".

Tomringsbyny

Klish. Foto: Tom Ringsby

På nyåret er den nordnorske rapperen Klish klar med sin tredje fullengder. Albumet, som har fått tittelen "HGDFM", viser nye sider fra rapperen hvis to første album (Bestandig 2013, Røyk og speil 2017) allerede er å regne som klassikere innen norsk hiphop.

HGDFM, som er forkortelsen for "Hver Gang Dere Forlater Meg" er historien om en søt robot som kommer til Menneskebyen, hvor han stadig vekk blir forvirret av hvordan menneskene opptrer.

Medvirkende:
Klish - vokal
Adrian Danielsen - tangenter
Morten Steene - bass og bursdag
Frode Larsen - trommer og vokal
MIN-ensemblet - stryk

Om prosjektet:
HGDFM startet som et bestillingsverk for Festspillene i Nord Norge, hvor Klish var festspillprofil i 2019. Prosjektet ble urfremført i 1000 år gamle Trondenes kirke, som åpenbart var en enorm miljøforandring fra klubbene man er vant til å se Klish på. HGDFM er et enda ærligere innblikk i rapperens liv - som i mange år har beskrevet seg selv som en ukomfortabel outsider som sliter med å forstå sosiale spilleregler, og poetisk skildret dette i sin musikk.

Klish forteller selv:
Historiene på albumet fortelles gjennom kompisen din, den søte roboten, en alien og monstre, som tross sitt truende ytre egentlig kan være ganske pene på sin måte, de og. De stakkars jævla monstrene våre. Albumet tar opp hva som kan være vanskelig når man prøver å bruke sosiale relasjoner fra tv-serier som mal for hvordan man prøver å få ting til å bli i virkeligheten. Når man ikke klarer å svare på telefoner lenger og lyver om at man snart skal dra fra nachspiel, selv om man vet at man har kommet for å bli, og det handler om oppheng- som alltid. Det handler om å slå opp når man egentlig er på en slags kjærlighetsferie og det handler mest av alt om å få vite at man har autismespekterforstyrrelse i voksen alder, som plutselig forklarer hvorfor alt har vært så vrient bestandig; Jeg er en søt robot.

Medvirkende på platen:
Albumet er laget sammen med Frode Larsen, Eirik Fjelde og Morten Steene. Andre medvirkende: Sorte Beats, Willem Mathlener, Georgy Ildeykin, Vuyo, Skimmed Milk, Anton Coffee, Erling Ramskjell, Aslak Bjørn, Maryann Noor, Supervillain og Fred Glesnes.

Mi N Ensemblet Sort

Billetter

Få billetter!

søndag 30. januar

Kl. 18.00

Verdensteatret

Voksen: 350,-
Student: 200,-

Kjøp billett

søndag 30. januar

Kl. 20.00

Verdensteatret

Voksen: 350,-
Student: 200,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk