24. januar - 1. februar 2025

Program

Kunstmusikken & folkesjela

Gjør deg klar for en nydelig konsert med Sander Tingstad hvor vi får oppleve norske klassiske verk på en ny måte.

Sander Tingstad Web 10

Fiolinisten Sander Tingstad er fast ansatt i Arktisk Filharmoni, men har også flere spennende prosjekter på si. I «Kunstmusikken & folkesjela» tar han for seg det særegne med norske klassiske verk. Da han første gang fremførte sine tolkninger på Norges Musikkhøgskole i 2016 imponerte han tilhørerne og lærerne.

- Denne konserten står i erindringen min som en av de modigste og mest kompromissløse musikalske hendelsene jeg har erfart. Prosjektet og utførelsen fremstod som en positiv, rensende provokasjon, en tankevekker med potensial til å utvide det interpretatoriske handlingsrommet via helt uventede og så langt nesten uprøvde veier og tenkemåter, skrev Tor Espen Aspaas, pianist og professor ved Norges Musikkhøgskole.

Under Nordlysfestivalen kan du oppleve Sander Tingstad i en trio sammen med Mads Erik Odde og Ingfrid Nyhus. Sammen fremfører de blant annet Sonate i G-dur, opus 13 av Edvard Grieg.

- Jeg opplever at klassisk musikk ofte tolkes innenfor en snever ramme. Norske verk inspirert av eller basert på den norske folkemusikken tolkes stort sett som annen musikk fra samme periode. Jeg mener norsk musikk har noe helt særegent ved seg, og at det å ta tak i de folkemusikalske elementene åpner opp for nye og spennende muligheter, hvor man kan komme tilbake til det som inspirerte komponistene til å skrive musikken. Dybden i det enkle. Nærheten. Det ekte og ærlige. Det vare, skriver Tingstad.

Billetter

lørdag 29. januar

Kl. 15.00

Mackstuene

Voksen: 350,-
Student: 200,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk