24. januar - 1. februar 2025

Program

Leagus

LEAGUS er tilbake med ny plate og to trommiser i sekken. Releasekonserten kan du oppleve på Nordlysfestivalen.

Fisk8956

Tidligere i år spilte LEAGUS inn sin andre fullengder på Kysten Studio i Tromsø. Med seg hadde de trommisene Wetle Holte og Christer Jørgensen, som de også tar med seg live når de skal på vinterturne i 2019. Premieren er på Nordlysfestivalen mandag 28. januar klokken 21.00.

Albumet har fått tittelen «Naimaka». Helt nord i Sverige på grensen til Finland finner man stedet Naimakka, som er kjent for å være Sveriges kaldeste plass. På 1800-tallet har stedet også huset Herborgs slekt på farssiden. I tillegg til å være en velklingende tittel viser Naimaka til en historie, til den samiske undertonen, og til kontrasten mellom tilhørighet og flyktighet.

LEAGUS sitt uttrykk kan oppfattes som moderne og eksperimentelt der den samiske tilhørigheten har en gjenklang. I møtet mellom pianist Herborg Rundberg og gitarist Kristian Svalestad Olstad oppstår musikk i grenseland mellom samtid, tradisjon og improvisasjon.

I tillegg har liveshowene til LEAGUS fått rykte på seg for å være imponerende både visuelt og musikalsk. Når de nå for første gang opptrer på Verkstedet på Kulturhuset kan vi bare forberede oss på nok en uforglemmelig kveld med bandet.

They produce a big sound for two people, which is even more remakable given that the music was mostly recorded live in the studio

– All About Jazz

Billetter

mandag 28. januar

Kl. 21.00

Verkstedet, Kulturhuset

Voksen: 295,-
Student: 245,-
Aldersgrense: 18 år

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk