24. januar - 1. februar 2025

Program

Men sola kommer i hvert fall tilbake

En samtidsmusikalsk science fiction av og med Kari Slaatsveen og Christian Eggen i samarbeid med Hærens Musikkorps.

Natokonsert 003

Klimaendringene forandret verden slik vi kjente den.

I 2120 ser vi oss tilbake og forsøker å forstå.

Et av de store mysteriene er hvorfor Møre og Romsdal, som den eneste pletten på jorden, ikke ble rammet.

Vi begriper det ikke helt her nord.

Kari Slaatsveen og Christian Eggen rekonstruerer tapte lyder og børster støvet av 100 år gammelt lydmateriale fra 2020 for å komme til bunns i dette gåtefulle fenomenet. I samarbeid med HRMK fremfører de et helt nyskrevet verk som i 2020 vil kunne kalles en samtidsmusikalsk science-fiction, mens det samme verket i 2120 hører hjemme i sjangeren musikalsk arkeologi.

Både tekst og musikk er basert på nesten sanne historier.

Orkester: Hærens musikkorps
Dirigent: Christian Eggen
Forteller: Kari Slaatsveen
Tekst og musikk: Kari Slaatsveen og Christian Eggen

Konserten er i samarbeid med ILIOS-festivalen i Harstad.

Kari Slaatsveen:
Etter 25 år i NRK, tok den snartenkte og munnrappe programlederen, tekstforfatteren og humoristen steget ut som frilanser. Hun kan fortsatt høres på NRK P1 i programmet Lørdagsliv, i podkasten Easy listening fra Morgenbladets arkiv sammen med journalist Håkon Gundersen eller i Fabels podkast Kari tråkker i salaten.

September 2018 debuterte hun som forfatter med Kvinnen som ble saget i to.

Hun skrev også samtidsverket Ideen om 2018 for Ultimafestivalen sammen med Christian Eggen, i samarbeid med Oslo Sinfonietta.

Kari og Christian skriver nå et helt nytt verk som fremføres under Ilios- og Nordlysfestivalen sammen med Hærens musikkorps.

Mange vil huske Kari fra det politiske humorprogrammet Løvebakken på NRK1, hvor Kari briljerte med sin munnrapphet og underfundige humor sammen med Øystein Bache, Espen Beranek Holm, Jan-Paul Brekke og Pernille Sørensen, eller fra radioprogram som Irma 1000, Holger Nielsens Metode, Kveldsmat m.fl.

Christian Eggen:
Dirigent, komponisten og pianisten Christian Eggen er en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i norsk musikk. Han aktiviteter omfatter samtidsmusikk, genreoverskridende prosjekter, installasjoner, dramaproduksjoner for radio og tv, film, teater, jazz, opera og klassisk musikk. Som dirigent er han kjent som en av Europas fremste tolkere av samtidsmusikk, og han jobbet tett sammen med komponister som <morton Feldman, >John Cage og Helmut Lachenmann. Han har vært kunstnerisk leder for Oslo Sinfonietta siden 90-tallet. Han opptrer regelmessig i Europa med ensembler som Ensemble MusikFabrik og Ensemble InterContemporain, og han arbeider med orkestre som Oslo Filharmoniske Orkester, Orchestra Filarmonica delle Scala i Milano og Royal Philharmonic i London og en gang innimellom byr det seg anledninger for samarbeid med ett av Norges fem militærkorps.

Hærens Musikkorps:
Hærens musikkorps er verdens nordligste profesjonelle militærkorps. De opererer primært i de tre nordligste fylkene, samt at oppdrag til tider fører dem ut av landet. Som Forsvarets ”myke spisse ende” utøver de deres gjerning både som brobygger mellom Forsvaret og sivilt samfunn og over landegrenser. Korpset har sine røtter tilbake til 1911 og er ett av fem militærkorps i Norge. Den militære korpstradisjonen rundet 200 år i 2018.

Hærens musikkorps har sitt daglige virke i Harstad. Kontor og øvingslokaler er i Harstad kulturhus og her har vi holdt til siden huset stod ferdig i 1992. Korpset holder mange av sine større konserter i den flotte konsertsalen, hvor det er gode arbeidsforhold for profesjonelle musikere. Korpset rekrutterer sine dyktige musikere fra hele landet. Hærens musikkorps er særlig knyttet til Hæren men gjør selvsagt oppdrag for alle Forsvarets avdelinger.

Korpset består i dag av 28 musikere, fire i administrasjon/produksjon og en kontorlærling.

Lyden av 2020 plakat v2

Billetter

onsdag 29. januar

Kl. 18.00

Tromsø Domkirke

Voksen: 295,-
Student: 245,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk