24. januar - 31. januar 2025

Program

FILM: Moonage Daydream

Dokumentaren Moonage Daydream gir et spektakulært innblikk i kunsten til kameleonen David Bowie. Vi viser filmen som oppvarming til konserten Svartstjerne som står på programmet lørdag 28. januar.

Side 6 alternativ MDM 1920x1080 PKN

David Bowie var en av de største kunstnerne i vår tid, som utfordret grenser og beveget kulturen i over 50 år. Moonage Daydream er den første dokumentaren som er støttet av David Bowie Estate, som ga regissør Brett Morgen ubegrenset tilgang til arkivene i samlingen. Gjennom en personlig tilnærming og med en stil i sterk Bowie-esque ånd, får publikum oppleve den hyllede artisten på et nærgående og enestående visuelt nivå.

I forbindelse med konserten Svartstjerne viser vi denne nydelige filmen som mottok strålende kritikker da den inntok kinoene høsten 2022.

Forsnakk

Førfilmen inviterer vi til forsnakk hvor vi møter Johan Aarstein og Anders Eriksson i samtale med Kalle Løchen.

Johan Aarstein har oversatt utvalgte tekster fra Bowies album Blackstar til konserten Svartstjerne. Han har også tidligere hatt stor suksess med sine oversettelser av Bob Dylans tekster.

Anders Eriksson er medvirkende musiker på Svartstjerne og festivalsjef for ILIOS. Han er også initiativtaker til prosjektet Svartstjerne, og ideen om å oversette tekster fra Bowies siste album til nordnorsk kom fra Eriksson.

Billetter

fredag 27. januar

Kl. 20.30

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk