24. januar - 1. februar 2025

Program

Musikkfilmvisning på Cinemateket

I samarbeid med våre gode venner på Cinemateket har vi fått satt opp filmgodbiten A Descent into the Maelstrom med Arktisk Filharmoni!

Descent into the Maelstrom

I 1841 skrev Edgar Allan Poe novellen «A Descent into the Maelstrom» som forteller historien om to brødre som seiler en fiskeskute inn i den kraftige Moskenesstraumen på sørspissen av Lofoten. De blir fanget av malstrømmen, og kun én av dem overlever forliset. I 1980 skrev Philip Glass et musikkstykke inspirert av Poes fortelling, som fikk sin urfremføring i Australia, men som var utilgjengelig for et bredere publikum helt til Philip Glass Ensemble spilte det inn på nytt i 2018.

I DESCENT INTO THE MAELSTROM følger vi musikere fra Arktisk Filharmoni til toppen av fjellet Ryten, ved Kvalvika, hvor de fremfører stykket med utsikt over naturfenomenet som opprinnelig inspirerte Poe. Dokumentaren er en hyllest til nordnorsk kystkultur og menneskene som den dag i dag risikerer liv og helse for å holde gamle tradisjoner i hevd, i et landskap som er like ugjestmildt som det er vakkert. Dette er en film med storslått musikk og mektig natur som setter de store følelsene i sving.

Billetter

torsdag 03. februar

Kl. 19.00

Verdensteatret

Voksen: 110,-
Cinematekmedlem: 85,-
Student: 95,-
Medlemsskap ved Cinemateket (inkl billett): 150,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk