24. januar - 1. februar 2025

Program

Niko Valkeapää: Biekkas - I vindenBestillingsverket «Biekkas – I vinden» ble opprinnelig skrevet til åpningen av Nils Aslak Valkeapää utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter i 2019. Nå skal det endelig fremføres igjen.

Niko2

Ved å bruke joik, poesi og samiske musikktradisjoner viser Valkeapää at den samiske musikken har større bredde enn den stereotypiske oppfatningen av joik.

- Min samiske kulturarv utgjør min musikalske plattform. I tillegg har jeg opp gjennom årene møtt andre musikalske tradisjoner og uttrykk på mine reiser rundt i verden, både som konserterende musiker og i politisk arbeid med urfolkssaker, sier Valkeapää.

Niko forteller også at han lar seg inspirere av populærmusikken fra da han vokste opp, blant annet med en dose americana og politiske viser. For han er det naturlig å jobbe med det språklige, og sangbare melodiene.

- I tekstene vil jeg både formidle lineær historiefortelling og rammefortellinger, i tråd med moderne singer/songwriter-tradisjon, samt la joikepoesien og de uuttalte hentydningene leve parallelt – der øyeblikk og sanseopplevelser løftes frem og får utfolde seg fritt.

Med
Niko Valkeapää – joik, vokal, gitar
Georg Buljo – gitar, perkusjon, synth, elektronikk, vokal
Per Willy Aaserud – trompet, synth, orgel, vocal
Helge Harstad – bass, barytongitar
Tom Rudi Torjusen – trommer, perkusjon
Matti Aikio – video
Peder Unger Weierholt – lys
Truls Olsen - lyd

HOVEDLOGO SN PNG
TFFK logo

Billetter

Utsolgt!

mandag 30. januar

Kl. 19.00

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk