24. januar - 1. februar 2025

Program

Nordlysfestivalutstillingen 2020

Sammen med KunstsentralenNord presenterer Nordlysfestivalen kunstutstillingen "Maleriets Musikalitet".

Nyttbilde2

For fjerde året på rad er KunstsentralenNord klar for å presentere Nordlysfestivalutstillingen under Nordlysfestivalen. Denne gangen også kuratert av kunstsosiolog Kristin Josefine Solstad.

I år vil kunstneriske innslag fra musikk og bevegelse prege årets utstilling. Fortellingene og tonene er mange, eksistensielle, nærværende i sorg og glede, i natur og kultur, det som det hverdagslige liv inneholder. Mennesket er i stadig bevegelse, inspirert av lyd og endringer.

Årets Nordlysfestivalutstilling søker å formidle denne bevegende musikalitet og bærer dermed tittelen «Maleriets Musikalitet». Utstillingen rommer eksistensielle situasjoner som former menneskets handling, i sårbarhet og styrke. Kunsten vi møter er tidløs, og lever sitt eget åndelige liv i bevegelse fra fortid til samtid.

Det er ingen tilfeldighet i utvalgte kunstnere til Nordlysfestivalutstillingen. Kunstnerne hevder selv å betrakte det å male, som å danse, jorden triller rundt solen og skaper uante komposisjoner i lys og farge, og våre kunstnere fanger øyeblikkene i hver sine kunstneriske uttrykk, som både beveger seg sammen, men også som kontrast, og da spesielt i koloritt til hverandre. Det er en glede å kunne presentere kunstnerne Anna-Brith Arntsen født i 1964 på Hitra, men har for det meste bodd i Tromsø og Svein Arild Berntsen, født i Stavanger i 1950, men bosatt på Senja i de siste 40 år.

Anna-Brith Arntsen maler i klassisk stil, med en fargekoloritt nært opp til naturens egne farger. Vi vil og få se at Arntsen beveger seg i grenselandet mellom klassisk og romantisk maletradisjon. Dette da hennes verker bærer preg av det tidløse i det å være et menneske, og i naturens fremstillinger. Arntsen er og inspirert av den klassiske skolerte kunstsjanger og har gått i lære av Odd Nerdrum.

Svein Arild Berntsens koloritt er fargesterk, ekspressiv og livsbejaende i sine uttrykk. Hans lidenskap også som musiker fargelegger hans palett. I sin ekspresjonistiske maleteknikk, som står i kontrast til Arntsen i form, men i likhet i innhold, det eksistensielle i menneskets væren, i relasjon, i musikalitet, i naturen og i bevegelsene.

Berntsen er invitert som samtidskunstner til åpningsutstillingen 2020 i Nasjonalmuseet, og er i skrivende stund under kuratering.

Utstillingen åpner lørdag 25. januar klokken 12.00 på Galleriet på Kulturhuset i Tromsø. Her er alle, både store og små, hjertelig velkommen til en flott åpning med kunstnere og kurator til stedet.

Utstillingen vil være åpen i 14 dager under Kulturhusets åpningstider.

For privat visning:
Kontakt Kristin Josefine Solstad 99 03 45 12

Billetter

lørdag 25. januar

Kl. 12.00

Galleriet, Kulturhuset

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk