24. januar - 1. februar 2025

Program

Norrbotten Big Band: Broadway

En helaften med Norrbotten Big Band og Ellen Andersson som hyller Broadways musikaler gjennom tidene.

FB

OBS: Nytt spillested for konserten er Radisson Blu hotel!

Si "Broadway" og assosiasjonene tar oss med en gang med til New Yorks storby-surr med pulserende gateliv og blinkende neonskilt. I mer enn et århundre har gaten fått nytt navn til verdens største teaterdistrikt, der ikke minst et uendelig antall elskede musikaler har møtt publikum i vellykkede sett.

Nå møtes jazzsanger Ellen Andersson, dirigenten og arrangøren Mats Hålling og Norrbotten Big Band for å hylle deres tolkninger av musikkskatten Broadway har gitt oss og som inspirerte jazzmusikere gjennom alle tider.

På kort tid har Ellen Andersson etablert seg som en av de mest suksessrike jazzsangerne i Sverige. Debutalbumet I’ll Be Seeing You ble annonsert i 2017 som den beste svenske jazzutgaven av Orchestra Journal og ble belønnet med deres pris Gyllene Skivan.

Samme år mottok hun Sveriges Radio P2 pris Jazz Cat som Årets nykommer.

Med stor kjærlighet til repertoaret beveger Ellen Andersson sømløst mellom det intime og det storslagne, det alvorlige og det lekne, det skrevne og det improviserte. Alt med et stort mål av musikalsk integritet.

Arrangøren, komponisten og dirigenten Mats Hålling er en av Sveriges fremste og mest engasjerte. Han samarbeider med et stort antall artister og orkestre i og utenfor Sverige, og hans arrangementer er spilt inn på tjue album, noen av dem har også blitt belønnet - både med Grammy-nominasjoner og orkestertidsskriftets prestisjetunge Golden Disc.

I nyere minne lever hans siste samarbeid med Norrbotten Big Band der han sto som arrangør og dirigent under en høyt verdsatt turné med Lena Willemark, Trio X og folkemusikkgruppen Väsen.

Billetter

fredag 31. januar

Kl. 21.00

Radisson Blu hotel

Voksen: 395,-
Student: 345,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk