24. januar - 1. februar 2025

Program

Ola Asdahl Rokkones & Wiener Kammersymphonie

Opplev vår egen Ola Asdahl Rokkones sammen med Wiener Kammersymphonie.

Nymedlogo2

Nordlysfestivalen publikum kjenner veldig godt til den lokale saxofonisten Ola Asdahl Rokkones og hans evne til å sjarmere publikum i senk med sine konserter, enten det er i form av jazz eller klassisk musikk. Allerede nå i høst har han gjort seg selv aktuell med plateutgivelsen «Norwegian Saxophone» der han sammen med The St. Petersburg Northern Sinfonia har spilt inn saxofonkonsertene til Martin Romberg, Torstein Aagaard-Nilsen og Kjell Habbestad.

Man kan si at Rokkones er flink til å tiltrekke seg anerkjente ensembler, og det er også dét denne konserten handler om.

I fjor ble han nemlig kontaktet av selveste Wiener Kammersymphonie. Da de lurte på om Rokkones kunne tenke seg å gjøre et samarbeid med dem, mistet vår kjære musiker både munn og mæle. Wiener Kammersymphonie er en strykekvintett som de siste årene har høstet stor anerkjennelse for sine konserter, hvor ett av deres varemerker er å presentere symfonisk musikk i kammerformat.

- For min del er det selvsagt en ære å bli oppsøkt på denne måten av et ensemble av et slikt internasjonalt format! Vi har spennende planer fremover for konserter både i Wien og andre steder i Europa, sier Rokkones selv.

Da det åpnet seg en mulighet for å gjøre et samarbeid med de østerrikske musikerne, så Rokkones sitt snitt til å bestille et helt nytt verk av den nordnorske komponisten Alexander Aarøen Pedersen. Verket har fått tittelen «The Heart, it Soars» og får sin urpremiere på Nordlysfestivalen.

- Alexander Aarøen Pedersen er en ung komponist fra Storsteinnes, som har gjort seg bemerket langt utenfor landets grenser. Han har allerede jobbet med flere av de største og mest kjente orkestrene og filmkomponistene i Hollywood! Jeg vil ikke bli forbauset om han i løpet av få år lager musikk til en skikkelig storfilm. Verket hans for saxofon og strykere har helt klart et hitpotensiale!

2014 Ola Asdahl Rokkones 3 Photo Marius Fiskum

Dette er en fantastisk mulighet til å både oppleve noen av Europas fremste klassiske musikere, i samspill med vår egen polarstjerne Ola Asdahl Rokkones, og ikke minst unnfangelsen av et nytt nordnorsk verk.

Program:
G. Mahler: Symfoni nr.4, 1.sats
A. Glazunov: Konsert i Ess, for alt saxofon og strykere
A. Aarøen Pedersen: The Heart, it Soars, for alt saxofon og strykere - URFREMFØRING
H. Gál: 5 Intermezzi, op.10
E. W. Korngold: Märchenbilder

Billetter

søndag 27. januar

Kl. 18.00

Tromsø Domkirke

Voksen: 350,-
Student: 300,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk