24. januar - 1. februar 2025

Program

På vei mot nordlyset

På vei mot nordlyset er en konsertforestilling hvor J.S. Bachs tidløse musikk møter en kombinasjon av vår tids komposisjonsverktøy. Her smelter de velkjente tonene sammen med et moderne uttrykk av visuelle effekter og elektronisk lydlandskap.

På vei mot nordlyset

Pianist Ekaterina Isayevskaya har latt seg fascinere av musikken til Bach siden hun var liten. Hun utfordret musiker og komponist Rakel Nystabakk til å tilføre et nytt perspektiv til musikken. Sammen med lys- og videodesigner Tor Ditlevsen har de skapt en audiovisuell opplevelse hvor teknologi møter tradisjon, og nordlyset blir symbolet på kraften som finnes i hver enkelt av oss, og som driver oss på jakt etter det forunderlige i livet.

Konsertforestillingen skulle opprinnelig urfremføres i november 2020 i forbindelse med åpningen av utstillingen “Under lyset” ved Norges arktiske universitetsmuseum. Løsningen den gangen ble en utendørs musikkvideo prosjektert på museets yttervegg. Nå kan vi endelig få oppleve forestillingen slik den var ment.

«Vi alle er oppdagelsesreisende i livet, hvilken vei vi så enn følger». - Fridtjof Nansen

På scenen: Ekaterina Isayevskaya (piano, idé og konsept), Rakel Nystabakk (laptop, komposisjon) Animasjon, lys- og videodesign: Tor Ditlevsen Timelapse: Ørjan Bertelsen Takk til: Norges arktiske universitetsmuseum for historiske bilder av Roald Amundsen, Fridtjof Nansen og deres ekspedisjoner, bilder av arktisk natur fra Svalbard.

Billetter

lørdag 28. januar

Kl. 21.00

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk