24. januar - 1. februar 2025

Program

RELÆXT: med blåserne fra Arktisk Filharmoni

Bli med på klassisk relæxt konsert i Rødbankens festsal, hvor blåserne til Arktisk Filharmoni gir deg musikk av Mozart, Gounod og Reinecke.

Blåsere Relæxt

KJØP BILLETTER HER

Konserten innleder med den livlige Ouverturen til operaen Figaros bryllup av selveste Wolfgang Amadeus Mozart. Så følger to stykker fra den romantiske perioden.

Først av disse; Liten symfoni for blåsere av Charles Gounod. Stykket er, som tittelen påpeker, i symfonisk form – blant annet fordi det består av fire satser. Men verket er kun for ni blåsere i stedet for stort symfoniorkester, og det er også kortere enn mange symfonier – 20 minutter til sammen. Konserten avsluttes med Carl Reineckes Oktett i B-dur.

Relæxte konserter er åpne for alle, men er spesielt tilpasset barn, voksne og familier som synes det er utfordrende å delta på ordinære konserter. Vi gjør små tilpasninger for å skape en relæxt opplevelse. For eksempel demper vi lyset i salen, men slår det aldri helt av. Vi bruker ikke scenerøyk og strobebelysning, og vi har justert lydnivået i de høyeste toppene.

Lenger ned i denne omtalen kan du også lese om både spillestedet og hvem som møter deg der.

Men viktigst av alt: Relæxt er hysjfri sone. Det er lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse og rope, og du kan gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske.

Velkommen!

Medvirkende: Arktisk Filharmonis blåsere
Varighet: ca. 55 min, inkl. liten pause mellom 2. og 3. stykke.

Program

Konsearta álggahuvvo beakkán Wolfgang Amadeus Mozarta Figaros bryllup opera ealas Ouvertureniin. Dasto čuvvot guokte bihtá romantihkalaš áigodagas; Liten symfoni for blåsere Charles Goebert ja Carl Reineckes Oktett bokte B-duras. Relæxte konsearttat leat rabas buohkaide, muhto leat erenoamážit heivehuvvon mánáide, rávisolbmuide ja bearrašiidda geaid mielas lea hástaleaddjin searvat dábálaš konsearttaide. Relæxt lea jaskkotkeahtes sona. Lea lohpi hupmat jitnosit, boagustit, čierrut, tikset ja čuorvut, ja don sáhtát mannat sisa ja olggos lanjas nu ollu go háliidat.


Sånn er det å komme på RELÆXT konsert med Arktisk Filharmoni i Rødbankens festsal
Kulturopplevelser skal være for alle, men i realiteten er det ikke alltid tilrettelagt slik at alle har mulighet til å delta. RELÆXTe konserter er åpne for alle, men er spesielt tilpasset barn, voksne og familier som kan finne det utfordrende å delta på ordinære konserter. Vi gjør en rekke tilpasninger både før og under arrangementet slik at du kan senke skuldrene og nyte opplevelsen.

Her kan du lese om hvordan det er å komme på RELÆXT konsert med Arktisk Filharmoni i Rødbankens festsal. Vi håper den kan gi deg svar på spørsmål du måtte ha i forbindelse med ditt besøk hos oss. Vi ser fram til å møte deg, og ønsker deg en hyggelig og avslappet konsertopplevelse hos oss.

Hva er en RELÆXT opplevelse?
Under forestillingen kan du gå inn og ut av salen så mye du måtte ønske. Du kan trekke deg tilbake i en skjermet sittegruppe utenfor salen før, under og etter konserten hvis du skulle ha behov for det.

Lyset i salen vil være dempet, men ikke slått helt av. Vi bruker ikke scenerøyk eller strobebelysning.

Vi tilpasser lydnivået. Det vil være verter inne i salen for å assistere publikum og være behjelpelig med det dere måtte trenge.

RELÆXTE konserter er Hysj-fri sone. Under RELÆXTE konserter er det helt lov til både å snakke høyt, le, gråte, tikse og rope.


Her finner du Rødbanken

Kart Rødbanken

Rødbanken ligger midt i Tromsø sentrum.
Inngangen til Festsalen ligger i Storgata

Inngang Rødbanken

Inngang Rødbanken fra Storgata

Du går inn gjennom glassdørene og kommer inn til skranken.

Resepsjon rødbanken

Skranke/resepsjon i Rødbanken

Du kan enten ta trapp eller geis. Festsalen ligger i 4. etasje.

Trapp rødbanken

Trapp videre opp mot 4. etasje

Heis rødbanken

Du kan også ta heis opp til 4. etasje

Utenfor Festsalen finner du en sofagruppe. Her kan du vente før du går inn til konserten.

Sittgruppe oppholdsrom

Sittegruppe ved inngangen til Festsalen i 4. etasje

Toaletter finner du like ved sittegruppen, utenfor Festsalen.

Toalett 1

Toalett i 4. etasje utenfor Festsalen

Toalett 2

Hvem møter du i Rødbanken?

Heidi

Dette er Heidi, og hun er festivalsjef i Nordlysfestivalen. Heidi vil være der og ønske deg velkommen. Det vil også være publikumsverter der, og du kan når som helst spørre dem dersom det er noe du lurer på eller trenger. De har på seg Nordlysfestivalens t-skjorte akkurat som Heidi har på dette bildet.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med Heidi (heidi@nordlysfestivalen.no) eller Lise (lise@arktiskfilharmoni.no)

Her kan du laste ned visuell guide til konserten:

RELÆXT blåsere fra Arktisk Filharmoni visuell guide

Arktisk Filharmoni Logo Blue
Samfunnsloftet

RELÆXT er støttet av Samfunnsløftet

Billetter

søndag 28. januar

Kl. 14.00

Festsalen, Rødbanken

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk