24. januar - 1. februar 2025

Program

RELÆXT: Tromsø Byteater - Den rare tida

Velkommen til Relæxt-forestilling på Nordlysfestivalen. Her kan du lese litt om Nordlysfestivalen og Tromsø Byteater, og hvordan det er å komme på forestilling hos oss på Rådstua Teaterhus.

REL Den rare tida web


Vi gleder oss til å møte deg, og håper du får en flott opplevelse!

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss på e-post kent@nordlysfestivalen.no.

Her finner du Rådstua Teaterhus

Skjermbilde 2022 01 11 kl 23 40 34

Rådstua Teaterhus ligger i sentrum, rett ovenfor Kulturhuset og Rådhuset.

Det er dessverre ikke så mange parkeringsplasser rundt spillestedet, så vi anbefaler at du parkerer i parkeringstunnelen, og bruker utgangen bak biblioteket.

Hovedinngangen til Rådstua Teaterhus er på framsiden av huset, men denne gangen skal vi bruke en inngang som ligger på nordsiden av bygget. Inngangen vil være markert med lys som leder direkte inn i salen.

Men pass på! Det kan være glatt på vinteren, så vær forsiktig!

Inne i salen

IMG 4963

Slik ser det ut inne i salen vi skal sitte i. Det vil være god plass på radene, og du kan sitte der du vil. Publikumsvertene våre hjelper deg med å finne en plass, og du må gjerne gi beskjed dersom du har spesielle behov. Du kan når som helst forlate salen hvis du ønsker det. På Rådstua er det et eget område du kan være dersom du trenger en pause fra forestillingen.

IMG 4970

Dette er spesilsalen. Hit kan du gå om du vil ha en pause fra forestillingen. En av våre publikumsverter tar imot deg, og her finner du også litt vann, kaffe og nøtter om du vil ha. Speilsalen ligger til høyre når du kommer ut av teatersalen.

WC

Toalettet på Rådstua ligger til høyre når du kommer ut av teatersalen. Toalettet kan brukes av alle, både gutter og jenter.

IMG 4972

Hvem møter du på Rådstua?

Heidi IMG 4790

Heidi er festivalsjef og vil være der for å ønske dere velkommen.

IMG 1022

Anethe har laget forestillingen dere skal se. Hun vil også ønske velkommen, og fortelle om forestillingen og gi litt praktisk info. 

IMG 4786

Det vil også være et par publikumsverter til stedet, og du kan når som helst spørre dem dersom det er noe du lurer på eller trenger. De har på seg Nordlysfestivalens t-skjorte som ser slik ut. Dette er forøvrig vår festivalkoordinator Axel, som vil være til stedet under forestillingen.

Om forestillingen

Under forestillingen er det lov til å både snakke høyt, le, gråte, tikse og rope. Du kan gå ut og inn av salen så mye du ønsker. Det vil i tillegg være publikumsverter inne i salen for å hjelpe deg med det du måtte trenge.

Dette og mer info kommer også direkte fra regissør Anethe, som har laget forestillingen. Da vil publikum også få si hei til både skuespillerne og publikumsvertene.

Dette handler Den rare tida om:

Hva skjer med et vennskap når verden plutselig blir snudd på hodet? Hvordan kan man leke når man ikke får være sammen? Og sist, men ikke minst, er det sant at superhelter kan fikse absolutt alt?

Den rare tida er en teaterforestilling basert på dokumentarisk materiale om hvordan barn nord i Norge opplevde verden under en pandemi.

I Den Rare Tida møter vi bestevennene Julie og Marius. De går i samme klasse og bor så nært at de kan se hverandres vinduer fra soverommet. Hver dag går de sammen til og fra skolen. Begge elsker snøballkrig, superhelter og synes at bursdager er det beste i verden.

Men så en dag blir plutselig hele verden forandret. Statsministeren kommer på TV´n og sier at landet er i en krise. Skolene stenger og ingen får lov til å besøke hverandre. Alle må holde en meter avstand og bursdager er strengt forbudt.

Den Rare Tida er et tidsbilde på hvordan landets lockdown under pandemien påvirket barn og unge. Forestillingen er en blanding av dokumentar og fiksjon, skapt på grunnlag av spørreundersøkelser og intervjuer barn fra 1.-4. klasse i Troms og Finnmark.

Forestillingen er en blanding av dokumentar og fiksjon, og skapes i brytningspunktet mellom teater, videokunst og musikk.

«Den rare tida» produseres av Tromsø Byteater og vil ha urpremiere under Nordlysfestivalen i Tromsø. Forestillingen er støttet av Samfunnsløftet.

Medvirkende:
Anethe Alfsvåg – manus og regi
Cecilie Lundsholt - dramaturg
Benjamin Mørk – musikk
Ingvill Fossheim – konsulent scenografi
Stian Andreassen – video og animasjon
Alexander Martinsen – skuespiller
Stine Anette Figenschau Hemmingsen - skuespiller

Takk for besøket

Vi setter stor pris på din tilbakemelding.

Skriv gjerne noen ord om opplevelsen til heidi@nordlysfestivalen.no

Vi håper vi ser deg snart igjen.

Hilsen alle oss i Nordlysfestivalen og Tromsø Byteater.

Snn samfunnsl logo sort

Billetter

søndag 06. februar

Kl. 14.00

Rådstua Teaterhus

Voksen: 220,-
Student: 100,-
Barn: 0,-
Ledsager: 0kr

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk