24. januar - 1. februar 2025

Program

Requiem - Shine on them

I 2011 fikk komponist Tore Johansen i oppdrag å skrive musikk til nedleggelse av grunnsteinene for Stormen Konserthus og Bibliotek i Bodø. 22. juli, bare dager før han skulle ferdigstille verket, eksploderte verden – og Norge ble aldri det samme.

Requiem liten plakat31111

Da nedleggelsen av grunnsteinene nærmet seg følte Johansen at han måtte hedre ofrenes minne, og skrev da «Lux Aeterna», men da han leste den engelske oversettelsen fikk han frysninger.

«Let the everlasting light shine on them»

- Alle savner noen. “Shine on them” er musikk til ettertanke og takknemlighet. Og med håp om at vi som rusler rundt på kloden fremdeles, bruker så mye tid som mulig på det gode, skriver Tore Johansen.

Sammen med vokalensemblet Vocal Art fra Salten og distriktsmusikergruppa Ensemble Blå fra Sortland vil dette garantert bli en stemningsfull søndag i Tromsø Domkirke.

I anledning at det i 2021 er ti år siden 22. juli setter vi opp filmen «Rekonstruksjon Utøya» på Verdensteatret klokken 17.00 samme dag som konserten.

Festivalen viser også dokumentaren «Rekonstruksjon Utøya» på Verdensteatret samme dag. I forkant av visninga finner det sted en forsnakk med: Jenny Andersen, overlevende fra terroren på Utøya 22. juli 2011 og medvirkende i dokumentaren. John Arvid Berge, co-produsent av dokumentaren. Jon-Håkon Schultz, professor og traumeforsker, og Marcela Doglas, leder for senter for fredsstudier, begge UiT Norges arktiske universitet. Samtalen ledes av Helge M. Markusson.

Vi skal snakke om hvordan vi som individer og samfunn bearbeider traumer. Har vi lyktes med dette? Hvor er vi ti år etterpå? Ved hjelp av forskernes kompetanse ønsker vi å se nærmere på bearbeidelser av traumer på både individ- og samfunnsnivå, og hva som kan skje dersom man ikke lykkes, sier Lekang.Billetter

Avlyst!

søndag 31. januar

Kl. 20.00

Tromsø Domkirke

Voksen: 420,-
Student: 250,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk