24. januar - 1. februar 2025

Program

Summers & Silvola - How to Raise the Wind

Den internasjonalt kritikerroste duoen Summers & Silvola kommer til Tromsø med et knippe musikere fra Scene Nord for å servere en folkemusikkonsert utenom det vanlige.

Sarah Jane Summers Juhani S ilvola Jonas Sjøvaag 14

Foto: Jonas Sjøvaag

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en internasjonalt kritikerrost duo med hele tre album kåret til «Top of the World» av magasinet Songlines. Både Sarah-Jane og Juhani har aktive solokarrierer som musikere og komponister, og sammen har de deltatt i flere store prosjekter på tvers av sjanger og landegrenser. Musikken springer ut fra folkemusikkens rytmiske driv med fokus på gode melodier, og de tar inn elementer fra eksperimentell jazz, utradisjonell pop, samtidsmusikk og world music.

Sarah-Jane Summers er en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av den gamle felestilen fra The Highlands. Hun har master i norsk folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole på hardingfele. Juhani Silvola er en allsidig gitarist og produsent, samt en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk. Silvola er opprinnelig fra Finland, men har vokst opp i Tromsø.

Denne konserten er et bestillingsverk til Nordlysfestivalen 2022, med en påfølgende turné. Scene Nord har i samarbeid med duoen og festivalen satt sammen strykekvintetten som spiller med Summers og Silvola. Kvintetten består av to landsdelsmusikerne fra Scene Nord, samt tre frilansere fra, eller bosatt i nord. Duoen representerer sammen med musikerne hele seks ulike nasjonaliteter. Dette gir et lydbilde som snakker til kroppen, sjelen og intellektet, og tar lytteren med på en reise gjennom rasende stormer, idylliske soloppganger, psykedeliske flyturer, nattlige vandringer og ville dansefester.

Konserter er i samarbeid med Scene Nord.

Medvirkende
Sarah-Jane Summers – fele
Juhani Silvola – gitar
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Johanna-Adele Jüssi – fele
Willem Mathlener – bratsj
Nikolay Girunyan – cello
Rikard Toften Holst – kontrabass

Logo farge web

Billetter

onsdag 02. februar

Kl. 19.00

Verdensteatret

Voksen: 350,-
Student: 200,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk