24. januar - 1. februar 2025

Program

Susanne Lundeng

Susanne Lundeng er tilbake på Nordlysfestivalen. Denne gangen med et rykende ferskt album i bagasjen. Velkommen til releasekonsert!

Susanne Lundeng foto Martin Losvik


Sist Susanne Lundeng stod på scenen under Nordlysfestivalen, da sammen med Vokal Nord, rullet anmelder Bjørn Harald Larssen i Nordlys en sekser på terningen og beskrev Lundeng som “en levende folketone”. Nå er hun tilbake med trio, og i samspillet med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander oppstår et lekent og ekspressivt ensemblespill i en symbiose av jazz, viser og nordnorsk folkemusikk.

Susanne Lundengs musikk beskrives som virtuost felespill, skjøre sanger, innovasjon og tradisjon, med den nordnorske folkemusikken som ankerfestet. Susanne har høstet en Spellemannpris for sin utgivelse «111 Nordlandsslåtter» og har for sin innsamling, formidling og videreutvikling av folkemusikken gjennom mer enn 30 år blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere. I 2019 mottok hun også NOPAs tekstpris for sin første sangtekst «Det va nære på».

Hennes komposisjoner oppstår i kjølvannet av musikalske minner og i sin forkjærlighet for drivende nordlandske danserytmer og vemodige folketoner. Konsertene omtales ofte som lett, lekent og lystig, samtidig som det er stormfullt og rørende, intenst og rått. Susannes nyeste album "Følge" kommer ut to dager før konserten på Nordlysfestivalen, og vi blir dermed blant de første som får høre denne musikken fremført.

På scenen: Susanne Lundeng (fele/sang), Nils-Olav Johansen (gitar/vokal), Erik Nylander (trommer)

I samarbeid med Tromsø Jazzklubb

TJK Logo

Foto: Martin Losvik

Billetter

Utsolgt!

tirsdag 31. januar

Kl. 21.00

Amtmandens, Bakrommet

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk