24. januar - 1. februar 2025

Program

Under the Northern Lights Ballet Galla

Gjør deg klar for Nordlysfestivalens store ballett-forestilling Under the Northern Lights Ballet Galla.

Img 6556

Nordlysfestivalen kan med den største stolthet presentere ballettgallaen Under the Northern Lights Ballet Galla!

Både fredag 1. og lørdag 2. februar har publikum mulighet til å oppleve en helt magisk aften med de aller beste ballettdanserne i verden. Her blir det både solodans og pas de deux.

Dette er danserne som kommer til Tromsø:

Adiarys Almeida, International Guest Artist
Født i Cuba og spesielt invitert av IMG til å opptre under Nordlysfestivalen i 2019. Hun har danset på de største scenene og sammen med de mest anerkjente kompaniene i verden. Siden hun ble uteksaminert i 2001 har hun gjort det stort i både nasjonale og internasjonale konkurranser, hvor hun også har hevdet seg i toppen hele veien. I 2006 ble hun den første kvinnelige danseren fra Cuba som var finalist under USAs International Ballet Competition.

Taras Dimitro, International Guest Artist
Den kubanske danseren ble har en rekke gullmedaljer å vise til når han kommer til Tromsø. I 2003 vant han Perus International Ballet Festival, i 2008 tok han førsteplass i World Ballet Competition, mens så tidlig som i 2000 vant han Revelation Award på International Ballet Competition og Ballet Academies Festival i hjemlandet. I en alder av 20 år var han allerede solodanser på nasjonalballetten i Cuba. Dette var starten på en fantastisk karriere, hvor han har delt scene med verdens største ballett-stjerner.

Ana Calderon, Pennsylvania Ballet Soloists
Fra Santander i Spania kommer Ana Calderon, som har blitt skolert ved Royal Conservatory of Professional Dance of Madrid. I 2004 ble hun tildelt hovedprisen fra Princess Graze Foundation of Monaco, mens i 2015 ble hun medlem av Pennsylvania, hvor hun både var solodanser og spilte forskjellige roller i store oppsettinger. I tillegg har hun danset for Zurich Ballet i Sveits, Angel Corellas Barcelona Ballet og Houston Ballet.

Albert Gordon, Pennsylvania Ballet Soloists
Albert Gordon, fra Virginia, begynte allerede som 11-åring å danse for Washington School og Ballet, hvor han studerte eksklusivt med regissøren Kee Juan Han. Gordon har vunnet en rekke priser gjennom sin karriere, og ble med i kompaniet til Pennsylvania Ballet så sent som i 2016. I løpet av denne sesongen er han blitt forfremmet til solodanser, og har spilt flere hovedroller i en rekke kjente stykker.

Liudmila Konovalova, Vienna State Ballet
Den russiske danserinnen utdannet seg ved Moscow Bolshoi Ballet Academy, og ble med i den russiske statsballetten i 2002. To år senere ble hun utnevt til førstedanser og har vært hovedrollene i blant annet Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Don Quixote. I 2007 byttet hun beite og ble førstedanser ved statsballetten i Berlin, hvor suksessen fortsatte for Konovalova. I 2010 ble hun medlem av statsballetten i Wien, hvor hun fortsatt opptrer. Danseren har gjort en rekke gjesteopptredener verden over, og nå i 2019 kan hun altså også krysse av Tromsø på listen over steder hun har danset.

Alessandro Staiano, Teatro San Carlo Napoli
Italieneren Alessandro Staiano utdannet seg ved Ballet School og the Teatro di San Carlo, under ledelsen av Anna Razzi. Han har tidligere danset ved Rome Opera og nå altså ved Teatro San Carlo Napoli. Staiano har hatt en rekke anerkjente roller, som blant annet The Prince of Zucchero i Nøtteknekkeren, Albretch i Giselle og Franz i Coppelia.

Alexander Volchkov, Bolshoi Ballet
Alexander Volchkov er født i Moskva, og i 1997 ble han med i Bolshoi Ballet Company etter å ha trent ved Moscow Choreographic College. I 2002 fikk han tittelrollen i Romeo og Julie for Kremlin Ballet Company. Samme år danset han med Tblisi Theater of Opera and Ballet, hvor han først spilte Prince Sigfried i Svanesjøen, og senere prinsen i Nøtteknekkeren. Av meritter kan han også se tilbake på å ha kommet på andreplass i International Competition of Young Ballet Dancer i Kazan.

Kseniia Zhiganshina, Bolshoi Ballet
Kseniia Zhiganshina er utdannet ved Jakobson St. Petersburg Ballet School, og ble med i ensemblet til Jakobson Ballet som solodanser i 2008. I 2014, etter å ha fullført studiene, danset hun seg inn ved Bolshoi Ballet. Hun har spilt i en rekke kjente oppføringer, som blant annet La Bavadere, Corsaire, Svanesjøen og Nøtteknekkeren. I 2013 endte hun på tredjeplass i All-Russian Young Dancers Competition «Russian Ballet”.

Brooklyn Mack, International Guest Artist
Fra South Carolina har Brooklyn Mack virkelig gjort et navn ut av seg selv. Han var utdannet ved The Kirov Academy of Ballet, og senere ble han med Joffrey Ballet og American Ballet Theaters Studio Company. Siden har han vært solodanser ved Orlando Ballet, og er nå solodanser ved Washington Ballet. Mack er også godt premiert, og kan vise til gullmedaljer i Korean Dance Competition, Varna International Ballet Competition, Boston International Competition og Grand Prix Awards i Istanbul.

Ayano Kimura, Washington Ballet
Fra Japan kommer Ayano Kimura, som er inne i sin syvende sesong ved Washington Ballet. Den verdensvante asiateren ble riktignok født i Tyskland, og studerte i både Russland og England, før hun i 2006 vant førsteplassen i Youth American Grand Prix semi-final Competition i Japan. Hun ble tildelt stipend fra Royal Ballet Academy School og har også studert ved La Scala Theatre Ballet School, hvor hun var best i klassen to år på rad. I tillegg til å ha spilt hovedroller i både Nøtteknekkeren og Svanesjøen, var hun med å danse på åpningsseremonien for OL i Torino i 2006.

De store balletthusene sender altså sine aller beste dansere til Tromsø, slik at vi kan sette sammen et program for vårt publikum.

Billetter

Få billetter!

fredag 01. februar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 1.095
Student: 995,-

Kjøp billett

Få billetter!

lørdag 02. februar

Kl. 19.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 1.095,-
Student: 995,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk