24. januar - 1. februar 2025

Program

UngSy

Elever og lærere fra Kulturskolen slår seg sammen med Arktisk Filharmonis kammerorkester for å skape musikalsk glede til publikum.

UNGSY Fiskum 05

Prosjektorkesteret UngSy er et samarbeid mellom Nordlysfestivalen, Kulturskolen i Tromsø og Arktisk Filharmoni. Sammen på scenen finner vi elever og lærere fra Kulturskolen i Tromsø, Arktisk Filharmonis kammerorkester, studenter fra UiTs musikkonservatorium og dyktige amatørmusikere fra byen.

Målet med orkesteret er å gi de unge musikerne en unik mulighet til samspill med profesjonelle musikere, og å ta del i et stort symfoniorkester.

Det innebærer både nærmøte med fantastisk musikk, og samhandling med mange andre unge musikere og profesjonelle utøvere. Repertoaret skal gi utfordringer til de eldste, og mulighet til deltakelse for de yngste i andre avdeling.

Som dirigent for UngSy 2020 har vi tilkalt Per Kristian Skalstad. Mens 15 år gamle Teo Lien er årets solist:

Teo Lien
Hvert år utfordrer vi kulturskolens elever til å delta i prøvespill for å være solist under UngSy-konserten på Nordlysfestivalen. Denne gang var det 15 år gamle Teo Lien som trakk det lengste strået. Han får være solist under Shostakovich cellokonsert nr. 1, 1. sats.

Teo har vært elev ved kulturskolen og spilt cello fra han var 6 år. I tillegg til å være elev ved kulturskolen deltar han i fordypningsprogrammet Unge Talenter Nord (UtN).

Han har deltatt i flere konkurranser bl.a. Ungdommens Musikkmesterskap og DnB Nasjonal Solistkonkurranse Fjord Cadenza 2019. Teo er også med i Ung Filharmoni, et nasjonalt orkester for unge musikere.

Per Kristian Skalstad.
Dirigent Per Kristian Skalstad har diplomeksamen i fiolin og orkesterledelse fra Norges Musikkhøgskole. Han har gjestet samtlige norske orkester ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballett – og operadirigent.

Skalstad var aktiv i Risør kammermusikkfestival som dirigent og fiolinist fra 1991 og fram til 2016, og høsten 2010 dirigerte han Risør Festival Strings på turne i Brussels, London og New Yorks Carnegie Hall.

Han har arbeidet med solister som Håkan Hardenberger, Barbara Hendriks, Martin Frøst, Isabelle van Keulen, Håvard Gimse, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Skalstad har ledet en rekke operaproduksjoner i Nord-Norge i regi av Arktisk Filharmoni og vi gleder oss til å samarbeide med Skalstad i vårt spesielle orkesterprosjekt UngSy.

PROGRAM:

Edvard Grieg - Hyldningsmarsj

Dmitri Shostakovich - Cellokonsert nr 1, 1. sats. Solist: Teo Lien

Jean Sibelius - Alla Marcia, fra Karelia-suite

Ludvig v. Beethoven - Symfoni nr. 5, 1.sats

Dmitri Shostakovich - Tahiti-Trott

Dmitri Shostakovich - Wals nr. 2

Hoven Droven, arr.Tormod Tvete Vik - Myrhalling

Arr: Carlos Garcia, Tormod Tvete Vik - Ritmos Ciganos

Arturo Márques - Conga del Fuego Nuevo

Billetter

tirsdag 28. januar

Kl. 18.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 195,-
Student: 100,-
Barn under 15 år: 50,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk