24. januar - 1. februar 2025

Program

UngSy

Konserten UngSy er en av de fineste tingene vi får lov til å gjøre under Nordlysfestivalen. Elever fra Kulturskolen i Tromsø i skjønn forening med Arktisk Filharmoni på en av byens største scener.

FISK0040

Foto av UngSy-konserten i 2021, som gikk live over internett. Foto: Marius Fiskum

UngSy er en populær tradisjon under Nordlysfestivalen hvor vi får presentert et klassisk repertoar. Denne gangen med blant annet Verdi, Grieg og Schubert på programmet.

Prosjektorkesteret UngSy er et samarbeid mellom Kulturskolen i Tromsø og Arktisk Filharmoni. Med i orkesteret er elever og lærere fra kulturskolen, Arktisk Filharmoni kammerorkester, studenter fra UIT-Musikkonservatoriet og dyktige amatørmusikeren fra byen. UngSy gir unge utøvere en unik mulighet til samspill med profesjonelle musikere og fremføre symfonisk musikk i et stort orkester.

Og også i år får en ung musiker mulighet til å være solist med orkesteret.

Dirigent er Per Kristian Skalstad, som gjester UngSy og Nordlysfestivalen for tredje gang. Skalstad har diplomeksamen i fiolin og orkesterledelse fra Norges Musikkhøgskole. Han har gjestet samtlige norske orkester ved en rekke anledninger, og har i mange år vært en etterspurt ballett – og operadirigent.

Skalstad var aktiv i Risør kammermusikkfestival som dirigent og fiolinist fra 1991 og fram til 2016, og høsten 2010 dirigerte han Risør Festival Strings på turne i Brussels, London og New Yorks Carnegie Hall. Han har arbeidet med solister som Håkan Hardenberger, Barbara Hendriks, Martin Frøst, Isabelle van Keulen, Håvard Gimse, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes.

Dirigenten har ledet en rekke operaproduksjoner i Nord-Norge i regi av Arktisk Filharmoni.

Årets solist er Håkon Rasmussen (16). Han har spilt trombone i omtrent åtte år, og startet sin karriere på kulturskolen i Tromsø, hvor han fortsatt elev.

- Musikk er utrolig motiverende på egen hånd. Det er ingenting som kan måle seg med å kunne framføre musikk for meg selv og andre, og det er dette som motiverer meg til å spille, skriver Rasmussen om sin musikkinteresse.

På konserten er Rasmussen solist i Rimsky-Korsakovs trombonekonsert 1.og 2.sats.

Program:
Giuseppe Verdi: Nabucco ouverture
Nikolaj Rimsky-Korsakow: Trombonekonsert
Franz Schubert: Symfoni «Die Unvollendete»
Edvard Grieg: Dovregubbens Hall fra Peer Gynt suite nr. 1
Peter Warlock: Fra Capriol Suite
Antonín Dvorak: Slavisk dans nr.8

Billetter

tirsdag 01. februar

Kl. 18.00

Hovedscenen, Kulturhuset

Voksen: 250,-
Student: 150,-
Barn: 100,-

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk