24. januar - 1. februar 2025

Program

UngSy

Tradisjon tro fylles hovedscenen også i år med musikere fra kulturskolen, musikkonservatoriet og Arktisk Filharmoni.

Nordlysfestivalen Foto Knut Aaserud L1140113

På Nordlysfestivalen kan du oppleve en bredde av nordnorske musikere, fra de yngste talentene til de etablerte, kjente og kjære. Konsertkonseptet UngSy samler dem alle. Her møtes elever fra kulturskolen, studenter fra musikkonservatoriet og Arktisk Filharmoni for å spille sammen. Dette er en årlig begivenhet vi er veldig stolte av, og som gir unge talenter en unik mulighet til samspill med profesjonelle musikere og fremføre symfonisk musikk i et stort orkester, på en av byens største scener.

UngSy blir dirigert av Berit Cardas. Berit er en etterspurt dirigent, fiolinist og bratsjist. I tillegg til å ha en lang merittliste som kammermusiker, blant annet i Vertavo-Kvartetten, er hun en allsidig pedagog. Hun er spesielt opptatt av å lære barn som er ukjent med klassisk musikk å bli glad i denne musikken.

Bilde Berit Cardas

Dirigent Berit Cardas. Foto: Julia Granberg

Hvert år får også en ung musiker mulighet til å medvirke som solist. I år er det den unge cellisten Maxim Osadchuk som skal være solist i Edouard Lalo cellokonsert 1.sats.

Bilde Maxim
Png logo gr nn og svart
Arktisk Filharmoni Logo Blue

Billetter

tirsdag 31. januar

Kl. 18.00

Hovedscenen, Tromsø Kulturhus

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk