24. januar - 1. februar 2025

Program

Verdensoperaen i nord: Medea

Verdensoperaen i Nord viser Medea fra The Met under Nordlysfestivalen.

Medea1

En opera som blir fremført langt fra ofte nok er Cherubinis Medea. Flere av oss hadde nok gleden av å se Hålogaland Teater sette opp Euripides kjente tragedie, men nå får vi muligheten til å oppleve den fantastiske historien satt til musikk.

Cherubini kom fra Italia, men bodde i Paris da den franske revolusjonen brøt ut. Det var i denne tidsperioden at han komponerte operaen Medea. Dette gjorde at å komponere en slik opera var en balansekunst hvor han måtte forholde seg til kontrasterende estetikker. Dette klarte han utmerket og var i ettertid en forbilde for blant annet Beethoven, Rossini og Chopin.

Operaen forteller om trollkvinnen Medea som søker hevn, koste hva det koste vil. I denne nye oppsetningen har David McVicar skapt en atmosfærisk setting som er både stilriktig og tidløs og hvor musikken løftes frem. Å synge rollen som Medea er ingen enkelt bragd, for det krever både skuespill og en sangprestasjon uten like. Denne gang får vi se Sondra Radvanovsky som har briljert flere ganger ved The Met som Medea.

Rolleliste:
Medea - Sondra Radvanovsky
Glauce - Janai Brugger
Neris - Ekaterina Gubanova
Giasone - Matthew Polezani
Creonte - Michele Pertusi

Spilletid:
2t50min
Akt 1 & 2 - 105 min
-Pause-
Akt 3 - 35 min

Billetter

lørdag 04. februar

Kl. 14.30

Verdensteatret

Kjøp billett

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette.
Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Lukk